Frankrijk wint Nations Cup La Baule, Nederland gedeeld vijfde

Share
  • 16 mei 2014 18:46

door: redactie, 16 mei 2014 18:46

blokjeLA BAULE | STEGEN.NET | KNHS
De Nederlandse springruiters zijn vrijdag gedeeld vijfde geworden in de Nations Cup in het Franse La Baule. Jur Vrieling presteerde ‘t sterkst met een dubbele nulronde. Frankrijk won voor eigen publiek.

De Franse equipe eindigde na twee omlopen op slechts vier strafpunten. De ploeg bestond uit Penelope Leprovost (Dame Blanche van Arenberg), Amyrec de Ponnat (Armitages Boy), Jérôme Hurel (Quartz Rouge) en de 33-jarige Kevin Staut (Reveur de Hurtebise), die in de tweede ronde niet meer hoefde te starten omdat de zege zeker was. De Franse ruiterploeg won voor het laatst in 2010 de landenwedstrijd in La Baule.

De winnende Franse ploeg in La Baule

De winnende Franse ploeg in La Baule

Het Belgische team pakte met een totaal van acht strafpunten fraai de tweede plaats. De Belgen stonden na de eerste ronde nog aan kop. De ploeg bestond uit Francois Mathy jr (Polinska de Isles), Olivier Phlippaerts (Cabrio van de Heffinck), Jos Verlooy (Domino) en Gregory Wathelet (Sea Coast Forlap DC).

De Nederlandse equipe die in La Baule van start ging in de tweede etappe van de Furusiyya FEI Nations Cup kwam net te kort om een hoofdrol te spelen. Nederland eindigde met Spanje en Brazilië op de gedeelde vijfde plek. Routinier Jur Vrieling (Holwierde) behoorde met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) tot het selecte gezelschap van zeven ruiters die in beide manches foutloos wisten te blijven.

Bondscoach Rob Ehrens: ,,We gingen niet naar La Baule om te winnen. Ik ben tevreden met deze plek. Voor Vincent Voorn, die met Quilan aan de start kwam, was het met dit paard de eerste wedstrijd op dit niveau. Met zijn foutloze tweede manche ben ik zeer tevreden.”

Voor Tim Hendrix, die met Very Nice aan de start kwam was dit de tweede wedstrijd in hun loopbaan op dit niveau. ,,Ik vond dat Tim een hele sterke eerste manche reed, met één foutje. In de tweede manche verreed hij zich op de oxer na de sloot en ook de fout op de middelste van de driesprong was een ruiterfout. Jammer, maar het is niet anders”, aldus Ehrens.

Voor de schimmel Avion (v. Cornet Obolensky) met Willem Greve was dit de eerste wedstrijd op dit niveau. ,,De eerste manche van Willem was een ongelukkige, maar de tweede manche was ijzersterk en ze hadden daarom dat foutje op de uitsprong van de driesprong niet verdiend”, aldus Ehrens.