Nederlandse springruiters grijpen overwinning in La Baule

Share
  • 13 mei 2016 19:47

door: redactie, 13 mei 2016 19:47

LA BAULE | STEGEN.NET | KNHS
De Nederlandse springruiters maakten vrijdag een prima start in het nieuwe seizoen van de landenwedstrijden. De equipe pakte in La Baule de overwinning.

Met slechts Ă©Ă©n strafpunt was de overwinning afgetekend, met de Amerikanen (4 strafpunten) en de Fransen (5 strafpunten) op zilver een brons.

De winnende Nederlandse springploeg in La Baule en bondscoach Rob Ehrens.

De winnende Nederlandse springploeg in La Baule en bondscoach Rob Ehrens.
FOTO: FEI | JEAN PHILIPPE MARTINI

,,Een mooie overwinning”, reageert bondscoach Ehrens tevreden. ,,De paarden sprongen allemaal top. Deze eerste wedstrijd heeft voor ons heel goed uitgepakt.”

Samen met de Zwitsers, de Britten en de Amerikanen ging het team van Rob Ehrens met een schone lei aan die leiding na de eerste manche. De Amerikanen zorgden voor de meeste tegenstand in de beslissende tweede manche, die Nederland afsloot met slecht 1 strafpunt.

De springfout van de Amerikaanse combinatie Todd Minikus en Babalou deed het Wilhelmus klinken in de Noord-Franse badplaats. Een zeer goede seizoenstart waarmee Nederland ook de leiding neemt in de FEI Furusiyya Nations Cup.

Wout Jan van der Schans (Nijkerk) en Aquila SFN reden twee superieure foutloze rondes en daarmee waren ze de besten van het Oranje-team.

Leopold van Asten (Duizel) en Willem Greve (Markelo) reden hun door het Nederlands Olympiade Paard vastgelegde paarden VDL Groep Zidane N.O.P. en Carambole N.O.P. foutloos in de eerste manche. In de tweede manche liepen ze tegen een minieme tijdoverschrijding aan en dat betekende voor beide 1 strafpunt.

Jur Vrieling deed wat van hem verwacht werd en verbeterde zijn 8 strafpunten uit de eerste manche met een fenomenale foutloze ronde met zijn nog relatief onervaren tienjarige hengst VDL Glasgow van ’t Merelsnest.