Groot-Brittannië vooraan in Nations Cup La Baule, Nederland roemloos laatste

Share
  • 15 mei 2015 18:59

door: redactie, 15 mei 2015 18:59

LA BAULE | STEGEN.NET
Het team van Groot-Brittannië pakte vrijdag de overwinning in Nations Cup in La Baule. De ploeg beperkte de schade over twee omlopen tot 7 strafpunten. De gehavende Nederlandse ploeg werd roemloos laatste op de achtste plaats met 32 strafpunten.

Het winnende Britse team in de Nations Cup 2015 van La Baule

Het winnende Britse team in de Nations Cup 2015 van La Baule.
CSIO LA BAULE

Het is al met al een enorme domper voor de Nederlandse springruiters, die zich juist in Frankrijk in de punten wilden rijden. Wout-Jan van der Schans kon niet starten. Hij raakte gewond aan zijn hand bij het uitladen van een container uit zijn vrachtwagen. ,,Daarbij is een pees van een vinger doorgesneden en heeft hij flinke beschadigingen opgelopen. Naar verwachting duurt het herstel wel een week of zes”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Nog een tegenvaller
Een andere tegenvaller was het feit dat Vampire van Gert Jan Bruggink niet helemaal fit bleek. De ruiter uit De Lutte moest daarom een beroep doen op zijn tweede paard MCB Ulke. Van der Schans werd vervangen door reserveruiter Stefanie van den Brink met Ace. De jonge amazone deed het helemaal niet zo gek met 9 en 1 strafpunten.

Beste ruiter bij Oranje was Harrie Smolders, die met de ervaren Emerald 4 en 0 strafpunten liet noteren. Michael Greeve uit De Schiphorst behaalde met Whitney BB in beide omlopen 9 strafpunten. Gert Jan Bruggink begon met Mcb Ulke met 12 in de eerste omloop, maar bracht de tweede omloop niet tot een einde. Met 32 strafpunten eindigde Nederland met grote afstand achteraan.

Zege
De zege was dus voor de Britse ploeg onder leiding van bondscoach Di Lampard. Joe Clee was de held met een dubbele foutloze rit met Utamaro D’Ecaussines. Spencer Roe maakte 4 strafpunten met de KWPN’er Whonder Why (v. Padinus), Guy Williams reed met KWPN’er Titus (v. Lancelot) 1 en 4 en routinier Michael Whitaker liet met Cassionato 1 en 2 noteren.

Uitslag Nations Cup La Baule 2015
1. Groot Brittannië, 7 strafpunten
2. Frankrijk, 9
3. Ierland, 12
4. ea Spanje, 13
4. ea België, 13

Complete uitslag vind je hier