Van der Mei leidt op NK springen

Share
  • 1 mei 2009 14:08

door: redactie, 1 mei 2009 14:08

MIERLO – Nathalie van der Mei gaat na het eerste onderdeel van het NK springen aan de leiding. De amazone uit Makkinga wist met Heechhiem’s Springtime als enige foutloos te blijven. Albert Zoer staat tweede (met Uraguay) en derde (met Sam). Zondag valt de beslissing.

De 43-jarige Nathalie van der Mei heeft Heechiems Springtime al vier jaar in haar stal staan en dit paard is nog steeds eigendom van de fokker, de heer Van der Meer uit het Friese Bergum. ,,Ik heb mij altijd bezig gehouden met het opleiden van jonge springpaarden en deze fokker, die al meerdere springpaarden die op Grand Prix niveau presteren heeft gefokt, maakte een aantal jaren geleden de keuze om een paar toppers aan te houden. Ik ben de heer Van der Meer dan ook heel dankbaar dat hij mij met Springtime de kans heeft gegeven”, aldus Nathalie van der Mei.

De blonde amazone heeft over Heechiems Springtime alleen maar lovende woorden. ,,Dit paard is super te pas en wordt steeds beter. Als ik geen rijfout maak, dan maakt deze ruin er ook geen. We moeten nog routine krijgen op dit niveau, want vorig jaar heb ik hem voor het eerst in het NK gestart en eindigde toen in de middenmoot. Maar we worden steeds constanter en hebben al een paar aansprekende resultaten neergezet. Zo wonnen we in 2008 de Grote Prijs van Wierden en eindigende twee weken geleden nog als tweede in het Open Brits Spring kampioenschap. De kans die ik heb gekregen grijp ik met beide handen aan. Had ik anders mijn stal vol staan met jonge paarden die ik aan het opleiden was, nu staan er slechts negen stuks, want ik wil proberen deze kans om internationaal door te breken te grijpen. Ik ben dus tot het uiterste gemotiveerd om hier hoge ogen te gooien”, aldus Van der Mei.

Albert Zoer was zeer te spreken over zijn jonge talent Uraguay. ,,Ik heb dit paard mee naar dit NK genomen om ervaring op te laten doen. Dit is voor het eerst dat deze schimmelruin van Nairobi in een zware wedstrijd wordt ingezet. En hij sprong heel goed”, aldus Albert Zoer, die een fractie minder te spreken was over Sam. ,,Natuurlijk ben ik tevreden met de prestatie van Sam, maar hij sprong nog niet zo goed als vorige week in Antwerpen. Jammer dat Sam met het voorbeen net iets te hard tegen de achterste paal van de oxer tikte. Aan de andere kant kon ik overal lekker vlot doorrijden, zonder hem te overvragen”, vertelde Zoer, die dankzij de uitstekende neus van zijn vader voor potentiële toppers er naast Okidoki en Sam er in Uraguay weer een uiterst getalenteerde vierbenige atleet bij heeft.

Young Riders

Omdat Hoofddorp, het traditionele decor van de Nederlandse kampioenschappen springen voor Junioren en Young Riders, dit jaar het EK organiseert, heeft de KNHS de organisatie in Mierlo bereid gevonden om ook deze twee kampioenschappen te organiseren. Maikel van der Vleuten (Mierlo) gaat met VDL Groep Naomi (v. Concorde) aan de leiding in het Nederlands kampioenschap Young Riders.

Wouter Vos (Apeldoorn) gaat na het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap voor junioren aan de leiding met de merrie Angel. Maikel van Mierlo (Koningslust) staat na deze wedstrijd, die direct op tijd werd verreden, met Unisono (v. Concorde) op de tweede plek.

NHP | KNHS