Totilas danst naar kürzege in Rotterdam

  • 21 juni 2009 10:48
door: redactie, 21 juni 2009 10:48

ROTTERDAM – Edward Gal zet met Moorlands Totilas zijn zegereeks voort. De combinatie werd zaterdagavond in het uitpuilende ruiterstadion in het Kralingse Bos winnaar van de kür op muziek van het CHIO van Rotterdam. De score was 84,500.

Edward Gal tijdens het CHIO met Totilas.

Edward Gal tijdens het CHIO met Totilas.

Sinds Gal met Totilas meedoet aan de grote wedstrijden wint hij alles. Het leverde de twee recentelijk in De Steeg al de nationale titel op. Donderdag was Gal in het Kralingse Bos in de Grand Prix van Rotterdam ook al de beste. Imke Schellekens-Bartels presteert met Hunter Douglas Sunrise ook steeds beter. Dat leverde zaterdag de tweede plaats op, nog voor olympisch kampioene Anky van Grunsven met IPS Salinero.

De score van Gal had nog hoger kunnen uitpakken, want de changementen om de twee mislukten. ,,Dat moet je natuurlijk afstraffen”, zei jurylid Wim Ernes. Edward Gal betreurde deze fouten, maar relativeerde ze ook weer. ,,Van een jong paard kun je niet verwachten dat alles foutloos gaat.” Volgens Gal werd Totilas een beetje druk, omdat hij als laatste de baan in moest en daardoor op een leeg inrijterrein moest wachten.

NHP