Harrie Smolders op dreef in Monte Carlo

Harrie Smolders op dreef in Monte Carlo

28 juni 2009 19:39 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

MONTE CARLO – Harrie Smolders uit Hooge Mierde bleek tijdens de vierde etappe van de Global Champions Tour in vorm. Met Exquis Powerfee (v. Fedor) zegevierde hij in twee 1.50 m. wedstrijden. Beide malen was de ruiter, die komende week met Walnut de Muze aan de start verschijnt van het CHIO van Aken, in de barrage de snelste met de KWPN gefokte hengst. Peter Geerink werd in één van de door Smolders gewonnen tweede met Scotch (v. Calido).

In het hoofdnummer van Monaco, de Global Champions Tour (1.60 m.), die op zaterdagavond werd verreden, drong Smolders door tot de tweede ronde dankzij een foutloos parcours met Exquis Oliver Q. In die tweede ronde noteerde de ruiter twee springfouten en eindigde daarmee als 13de. Beste Nederlander in deze wedstrijd werd Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Tomboy (Emilion x Ahorn). Ook Van der Vleuten bleef in de eerste ronde zonder fouten, maar maakte in de tweede manche een springfout en eindigde daarmee op de negende plek.

Albert Zoer uit Echten was de derde Nederlander die zijn paard voor de tweede ronde mocht zadelen, ondanks een springfoutje in de eerste manche. Met Sam (Calvados x Ahorn) tikte de Drentse combinatie in de tweede ronde geheel tegen de verwachtingen in vier balken uit de lepels, waardoor hij als 17de eindigde.

In de eerste manche noteerden negen combinaties een foutloos parcours en in de tweede manche konden zes foutloze ritten worden genoteerd. Vier combinaties moesten daarna in een barrage uit gaan maken wie de 95.000,– euro grote hoofdprijs zou winnen. De overwinning in deze wedstrijd ging naar de Amerikaan Richard Spooner met Christallo, die als eerste starter in de barrage uiteindelijk bijna anderhalve seconde sneller bleek te zijn dan de Braziliaan Alvaro De Miranda met AD Picolien Zeldenrust (Indoctro x Concorde), die ook het barrageparcours foutloos aflegde. De Braziliaan Rodrigo Pessoa werd met Let’s Fly derde.

John Whitaker zorgde als laatste starter voor vuurwerk. Uiteindelijk was hij met Casino (v. Cavalier) weliswaar sneller als Spooner, maar noteerde een springfout, waardoor de Brit als vierde eindigde. Gerco Schröder (Tubbergen) bleef door een springfout met Eurocommerce New Orleans buiten de barrage en eindigde als 25ste.

NHP | KNHS