Harrie Smolders fraai vijfde in Grote Prijs van Madrid

Share
  • 5 mei 2013 16:31

door: redactie, 5 mei 2013 16:31

Harrie Smolders is fraai als vijfde geëindigd in de Grote Prijs van Madrid, meetellend voor de Global Champions Tour. Smolders zette een snelle barragerit neer met Exquis Walnut de Muze, maar maakte wel een fout. Michael Whitaker won met de KWPN’er Viking (v. Jacomar).

Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze.

Harrie Smolders rijdt geconcentreerd met Exquis Walnut de Muze. ©GCT

Acht combinaties streden in de barrage om de hoofdprijs van ruim 94.000 euro. Uiteindelijk wist alleen Michael Whitaker nogmaals foutloos te blijven, al was zijn tijd van 49,53 bepaald niet de snelste. Laura Kraut had met Jubilee d’Ouilly slechts 44,37 nodig, maar de Amerikaanse maakte een fout en werd daarmee tweede.

Harrie Smolders kwam tot 49,93 en moest daarmee ook nog Alvara de Miranda en Denis Lynch voor zich dulden. Michael van der Vleuten haalde met Kisby de barrage niet en werd met acht strafpunten als 15e geklasseerd. Marc Houtzager moest met Sterrehof’s Opium al in de eerste ronde afhaken. Gerco Schröder verliet met New Orleans voortijdig het parcours.