Harrie Smolders derde in Marseille

Share
  • 6 december 2009 22:50

door: redactie, 6 december 2009 22:50

MARSEILLE – In een zinderende barrage legde Harrie Smolders uit Hooge Mierde met de KWPN gefokte Exquis Powerfee (Fedor x Erdball) beslag op de derde plek en 13.500,– euro in de Grote Prijs van Marseille. Elf combinaties hadden zich voor deze barrage weten te plaatsen en slechts drie wisten in de race om de eerste plaats de lei schoon te houden.

Harrie Smolders.

Harrie Smolders.

De snelste in het gezelschap bleek de frĂȘle Française PĂ©nĂšlope Leprevost met Myss Valette, die na 38.49 sec. de eindstreep passeerde. Daarmee was zij ook de aller snelste van de barrage ruiters. Zij verdiende met deze zege 22.500,– euro.

Haar landgenoot Kevin Staut, die zich op het laatste EK in Windsor met Kraque Boom*Bois Margot tot Europees kampioen kon laten huldigen, had nu de KWPN gefokte Sea Coast Silvana (Corland x Widor) gezadeld, waarmee hij tweede werd.

molders werd derde dankzij een foutloze rit in een tijd van 39.66 sec. Eric van der Vleuten uit Mierlo, die in deze wedstrijd een beroep deed op VDL Groep Tomboy, noteerde Ă©Ă©n springfout en eindigde als twintigste. Voor Piet Raijmakers jr. was de opgave met Van Schijndel’s Rascin iets te zwaar en hij beĂ«indigde het parcours vrijwillig.

Stegen.net | KNHS