Springruiters tweede in Nations Cup Aken

Springruiters tweede in Nations Cup Aken

3 juli 2009 18:57 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

AKEN – De Nederlandse springruiters zijn donderdagavond laat als tweede geëindigd in de wedstrijd om de Nations Cup op het CHIO van Aken. Het was het beste resultaat tot nu toe dit seizoen voor de ruiters van bondscoach Rob Ehrens, die recentelijk in Rotterdam als nummer drie ook al op het podium stonden.

Angelique Hoorn met O'Brien

Angelique Hoorn met O'Brien

De succesvolle equipe in Aken bestond uit Angelique Hoorn (Blauwendraad’s O’Brien), Harrie Smolders (Walnut de Muze), Albert Zoer (Okidoki) en Marc Houtzager (Opium VS). Hoorn was de beste met twee foutloze ritten. Oranje moest het zilver delen met Duitsland. De zege ging naar Frankrijk, dat twee weken geleden in Rotterdam ook al de sterkste was.

Nederland kwam uit op een totaal van vier strafpunten, normaal gesproken goed voor de eindzege in een landenwedstrijd. Bij hun eerste poging waren Hoorn, Smolders en Zoer foutloos, in de tweede Hoorn en Houtzager.

Bij de equipe van Ehrens is sprake van een stijgende lijn. Door de topklasseringen van de laatste twee wedstrijden hoeft Nederland zich nauwelijks nog zorgen te maken over degradatie. Bovendien presenteerden de vier van Aken zich nadrukkelijk voor de Europese titelstrijd, eind augustus op Windsor Castle. Vergeleken met Rotterdam had Ehrens één wijziging doorgevoerd. Smulders startte in plaats van nationaal kampioen Jeroen Dubbeldam.

Ehrens was tevreden. ,,We hebben het goed gedaan. Langzaam maar zeker krijgen we het allemaal weer op de rit. Dit is iets waar we verder mee kunnen. Het verstevigt onze positie in de subtop van het klassement. Ik heb toch altijd wat angst voor degradatie gehad. Met nog drie wedstrijden te gaan is dat nu wat minder.”

Op het EK wilde Ehrens niet vooruitlopen. ,,Daar is het nog te vroeg voor. Maar het is duidelijk dat ze het hier alle vier goed hebben gedaan. Vooral in de tweede manche was er sprake van een duidelijke schifting. Daarin zijn we overeind gebleven.”

NHP | ANP