Anky kan prestatie Adelinde niet verbeteren

Share
  • 26 augustus 2009 14:46

door: redactie, 26 augustus 2009 14:46

WINDSOR – Anky van Grunsven is er woensdag tijdens de tweede dag van de strijd om de Europese dressuurtitels niet in geslaagd om het resultaat van Adelinde Cornelissen te overtreffen. De Brabantse amazone kwam met Salinero tot 73,957%.

Dat Salinero een zeer sensibel paard is weten we en dat kwam ook nu weer bij verschillende onderdelen naar voren. Zo blijft het halthouden een lastige opgave. Anky van Grunsven relativeerde direct na afloop van haar rit de tegenvallende score van 73.957%. ,,De wijze van lopen was goed en we moeten eerlijk zijn dat we veel goede dingen hebben laten zien. De foutjes die we maakten komen ook voort uit het overijverig willen zijn van Salinero. Jammer was daarbij dat het vandaag winderig en koud is, in plaats van een dikke dertig graden. Uit ervaring weet ik dat Salinero eerst moet acclimatiseren aan de omstandigheden die er zijn en dat hij in de wedstrijd moet groeien. Dat was in het verleden zo en waarom zou dat nu anders zijn?”, vroeg zij zich af. 

Voor Nederland komt nu nog alleen Edward Gal met Moorlands Totilas aan de start, behoudt Cornelissen nog steeds de leiding, staat Van Grunsven vierde en heeft Imke Schellekens-Bartels nu op een voorlopige vijfde plaats beslag gelegd. Nederland gaat af op prolongatie van Europees goud. Engeland staat na drie ruiters op een tweede plek, voor Duitsland, dat op brons staat.

NHP | KNHS