PBH en gemeente balen van verhuizing NIC

Share
  • 25 augustus 2009 09:51

door: redactie, 25 augustus 2009 09:51

ZUIDLAREN – Het nieuws dat het NIC verhuist van Zuidlaren naar Assen is bij de gemeente Tynaarlo en bij exploitant John Franke van de Prins Bernhardhoeve hard aangekomen. Franke overweegt een claim neer te leggen bij het bestuur van het NIC.

Twee maanden voor de 55e editie van het NIC besloot het bestuur om het evenement te verplaatsen naar de TT-hal in Assen. En dat terwijl Franke en de gemeente Tynaarlo veel energie in het evenement hebben gestoken. ,,We hebben onze nek uitgestoken. Dus dit is heel vervelend nieuws”, aldus Franke. Onduidelijk is of de exploitant schade kan claimen en wat voor afspraken er op papier staan. Volgens Franke is het ook denkbaar dat er toch nog een concours in Zuidlaren komt. ,,Want alles was al voorbereid. Een paar telefoontjes en het is geregeld.”

Franke vraagt zich af of de vele donateurs van het NIC wel zo blij zijn met de verhuizing. ,,Ik zie al die mensen nog niet in de bus naar Assen stappen.”

Intussen is de gemeente Tynaarlo bezig met een onderzoek naar de besteding van subsidies door het NIC. Gemeente en provincie hebben subsidie gegeven voor de aanschaf van stallen en een bodem. Maar volgens wethouder Henk Kosmeijer zijn er signalen dat de stallen en bodem zijn gehuurd of geleased. ,,We bekijken nu of dat conform de afspraken is.”

NHP