NIC verkast van Zuidlaren naar Assen

NIC verkast van Zuidlaren naar Assen

24 augustus 2009 14:39 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ASSEN – Het Noordelijk Internationaal Concours verhuist naar Assen. Dat heeft het bestuur zondag besloten. Daarmee komt een einde aan een lange traditie in Zuidlaren.

Het bestuur wist pas onlangs het voortbestaan van het evenement veilig te stellen. De organisatie brak met BCM en verklaarde zelfstandig verder te gaan. Daarbij past dus ook een andere accommodatie: de TT-hal in Assen. Volgens voorzitter Max Becherer was het geen gemakkelijke beslissing. ,,Maar in het verleden zijn al vaker ingrijpende beslissingen genomen. Dat was ook zo toen het evenement verhuisde van Appingdam naar Zuidlaren. Om een omelet te maken moet je nu eenmaal eieren breken.”

Becherer zegt dat de driehoek bestuur, hal en organisatieburo erg belangrijk is en dat er met de expoitant van de Prins Bernhardhoeve, John Franke, geen goede afspraken gemaakt kunnen worden. ,,Hij wilde een andere rol dan wij gewenst vinden.” Volgens Becherer kan het NIC-bestuur zonder verdere problemen verhuizen. ,,We zien in Assen gewoon veel meer perspectief voor het evenement.”

NHP