“NIC Assen ook in 2012 op de kalender”

Share
  • 27 oktober 2011 16:52

door: Steven Stegen, 27 oktober 2011 16:52

ASSEN
Voorzitter Max Becherer zegt het vol overtuiging: het Noordelijk Internationaal Concours staat ook volgend jaar op de kalender en is dan opnieuw in de TT-Hal in Assen.

Becherer maakte zondag met een tevreden gevoel de balans op, nadat het NIC vorig jaar niet doorging. ,,Dat was toen een moeilijk, maar wel verstandig besluit. Dit jaar hebben we de draad goed opgepakt. Iedereen is enthousiast en mede dankzij een Europese subsidie gaat het ook financieel de goede kant op.”

Voorzitter Max Becherer: ook volgend jaar NIC in Assen

Volgens de organisatie trok het evenement dit jaar 28.500 toeschouwers. Maar feit is ook dat de tribune op zondag bij de Grote Prijs verre van vol was. Becherer pareert door te wijzen op de korte zijde van de piste. ,,Daar stonden veel bezoekers met een glas in de hand te kijken. Als die mensen op de tribune hadden gezeten, dan was het beeld heel anders geweest.”

Becherer ziet een goede toekomst voor ‘zijn’ NIC in Assen, al beseft hij wel dat sommige mensen nog altijd moeten wennen aan de verhuizing vanuit Zuidlaren. ,,Ik vergis me soms zelf nog wel”, gaf hij toe. Verder speelde volgens hem ook het prachtige najaarsweer het evenement wellicht iets parten. ,,Als gezin kun je in zo’n mooi weekend natuurlijk ook veel andere leuke dingen doen.”

De hal was dit jaar iets anders ingericht en dat viel goed in de smaak. ,,Het eerste jaar hier hadden we na het besluit om Zuidlaren te verlaten maar heel weinig tijd om hier in Assen het evenement op te zetten. Dat was nu anders en dat zie je terug.” Het strodorp in Assen zag er dit jaar niet alleen veel fraaier uit, maar was ook veel groter dan tijdens de eerste editie.
[Stegen.net]