NIC Zuidlaren gaat definitief door

NIC Zuidlaren gaat definitief door

12 augustus 2009 11:20 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

ZUIDLAREN – Het Noordelijk internationaal concours-hippique Zuidlaren gaat definitief door. De 55e editie wordt eind oktober gehouden in de vertrouwde Prins Bernhardhoeve. Dat zegt voorzitter Max Becherer.

Voorzitter Max Becherer van het NIC.

Voorzitter Max Becherer van het NIC.

Het oudste indoorconcours van ons land dreigde in deze crisistijd ten onder te gaan. De vaste organistor BCM zag er geen heil meer in en bracht vervolgens naar buiten dat het evenement niet door zou gaan. Daarop ontstond er ruzie tussen het bestuur en BCM. Het eind van het liedje is nu dat het stichtingsbestuur het evenement zelf gaat organiseren, zonder de hulp van BCM, dat wel de schouders zet onder een doorstart van Indoor Friesland volgend jaar.

Voorzitter Max Becherer van het NIC wenst daar geen woorden aan vuil te maken. ,,Wat ze in Friesland doen dat moeten ze zelf weten. Wij werken volop aan het NIC Zuidlaren, wat een grote uitstraling voor de regio heeft. We gaan er weer een evenement van maken dat breed gedragen wordt door de ruiters.” De ruzie tussen het bestuur en BCM is volgens Becherer bijgelegd. Het evenement wordt onder de bekende naam NIC georganiseerd en ook de website wordt door BCM overgedragen aan de stichting.

Becherer belooft dat de 55e editie een volwaardig concours zal worden. ,,Natuurlijk zullen er dingen fout gaan, maar het enthousiasme binnen het bestuur en bij de ruiters is enorm.” Ook de finale van de Drenthe Cup staat dit jaar weer op het programma in Zuidlaren.

NHP