Springruiters tevreden over start op EK

Share
  • 27 augustus 2009 10:18

door: redactie, 27 augustus 2009 10:18

WINDSOR – De Nederlandse springruiters hebben een veelbelovende start gemaakt bij het EK in Windsor. Vooral Harry Smolders (derde) en Angelique Hoorn (vierde) deden het goed. Oranje staat voorlopig tweede, achter Zwitserland.

Harry Smolders was de beste Nederlander. ©www.melissen.net

Harry Smolders was de beste Nederlander. ©www.melissen.net

Albert Zoer (23e) en Marc Houtzager (25e) staan voorlopig in de middenmoot, maar ook bij hen is het verschil met de nummer één vrij minimaal. De beslissing in de landenwedstrijd valt vrijdag.

Harry Smolders was positief over de start van Oranje. ,,Mijn gevoel is super. Het liep allemaal heel goed. Mijn paard wandelde als het ware over de hindernissen. De afspraak was dat we aanvallend zouden rijden, zonder overdreven risico’s te nemen. Zo hadden we het afgesproken met bondscoach Rob Ehrens. Ik denk dat het goed is uitgepakt.”

Dat vond ook Angelique Hoorn, die als eerste Nederlandse starter een goed resultaat neerzette. ,,We mogen niet klagen. Over het begin ben ik tevreden.” De landenwedstrijd begon woensdagavond met een jachtparcours, waarin de Zwitser Pius Schwizer de beste rit neerzette. Albert Zoer had pech. Okidoki tikte op de voorlaatste hindernis een balk uit de lepels.

Stegen.net | KNHS