Concours Zuidlaren gaat zeker door

Share
  • 7 september 2009 21:14

door: Steven Stegen, 7 september 2009 21:14

ZUIDLAREN – Het bestuur van het NIC mag dan hebben gekozen voor een concours in Assen, dat wil niet zeggen dat er geen internationaal evenement meer is in Zuidlaren. ,,Komend indoorseizoen hebben we een meerdaags internationaal concours in de Prins Bernhardhoeve”, zegt John Franke, de exploitant van de hallen.

Franke maakt de preciese plannen aanstaande donderdag bekend. ,,Ik wil nog niet alles verklappen, maar dat evenement komt er”, zegt hij zelfverzekerd. Franke kan nog niet zeggen wanneer. ,,Daar kijken we nog naar. Het bestuur van het NIC heeft natuurlijk haar eigen datum en daar kunnen wij niet aan tornen. Maar er is zeker wel ergens ruimte op de kalender.” De exploitant van de PBH wil evenmin zeggen wie het bestuur gaan vormen van Jumping Indoor Zuidlaren. Wel zegt hij dat het evenement vergelijkbaar zal zijn aan het NIC. ,,Het wordt een meerdaags evenement, met de gezelligheid en sfeer zoals die bij Zuidlaren horen.” De financiering is volgens hem ook rond.

Franke zegt nog altijd een kater te hebben na het afhaken van het NIC. ,,Mijn advocaat studeert nog op een schadeclaim, want er lagen gewoon keiharde afspraken met het NIC.” De gemeente Tynaarlo is nog aan het onderzoeken of het NIC de verstrekte subsidies wel op de juiste wijze heeft ingezet. Daar komt op korte termijn duidelijkheid over.

Stegen.net