Derde plek voor Annemieke Vincourt in Z2 op Hippiade

  • 2 september 2019 19:22

door: redactie, 2 september 2019 19:22

📌 Ermelo
📝 STEGEN.NET | Knhs

Annemieke Vincourt-Krom uit Veeningen werd zaterdag bij de Hippiade derde in de klasse Z2. Ze verscheen aan de start met High Society. Saskia van Es werd kampioen in deze klasse. Joyce van Opbergen werd KNHS-kampioen in het ZZ-licht. Bij de meertallen waren er titels voor de teams uit Winschoten en Beilen.

Het grootste Noordelijke succes werd neergezet door Monique van der Meij. De amazone van Nienoord uit Leek werd kampioen in de klasse L1. Met Stal Brandsma’s Tsjalda scoorde ze een overtuigende 70,667%. ,,Alles viel vandaag op zijn plek. Dat ik kampioen ben geworden met een Fries, maakt het extra mooi.”

Annemieke Vincourt High Society
Annemieke Vincourt-Krom werd met High Society derde in het Z2 bij de Hippiade.
📸 Steven Stegen

De Brabantse Joyce van Opbergen behaalde op de Hippiade twee dressuurtitels. Ze won het M2 met Ibiza en het ZZ-licht met Haronia-Donna. ,,Ik denk dat ik vandaag de beste kür ooit met Haronia-Donna heb gereden. Alles klopte. Het is echt een heel safe paard waar bijna iedereen zo mee weg kan rijden”, kent Joyce haar paard lof toe.

De combinatie bereikte ook de laatste selectieronde voor het WK voor jonge dressuurpaarden. ,,Ze begint steeds meer in de kijker te lopen. Dat is natuurlijk positief, maar dat betekent ook dat er veel vraag naar haar is en ze waarschijnlijk niet meer zo lang bij mij op stal zal staan. Dit kampioenschap pakken we in ieder geval nog mooi mee.”

Met een percentage van ruim 75% in de kür op muziek pakte Saskia van Es de titel in de klasse Z2 op de Hippiade. Saskia is met haar paard Italo geen onbekende in Ermelo want in de afgelopen twee jaar schreef ze maar liefst vier keer het KNHS Kampioenschap op haar naam. Mara de Vries werd met Icerole DVB tweede. Annemieke Vincourt – Krom volgde als derde met minimale achterstand.

Meertallen

Bij de viertallen klasse Z was er een prachtig succes voor het viertal Winschoten. ,,Er was geduchte concurrentie en dat houd je wel scherp”, vertelt de commandant namens het viertal. ,,Je hoopt dat op het moment dat het moet, alles goed gaat en om eerlijk te zijn hoop je misschien ook wel dat het bij de concurrentie een beetje fout gaat. Natuurlijk als een ander viertal wint, dan is dat ook dik verdiend, maar het gaat soms om zulke kleine verschillen.”

Het Research Drive meertal reed overtuigend naar de overwinning in de klasse ZZ in handicap voor vier- en zestallen. Het meertal uit Beilen scoorde een mooi percentage van 75.917%. Het was niet de eerste keer dat het Drentse team een medaille in de wacht sleepte.

Het succesverhaal van deze groep was in het verleden al goed voor drie gouden en twee zilveren plakken. ,,We zijn nu vijf jaar als groep bij elkaar. Ieder kampioenschap biedt weer een nieuwe uitdaging en we gaan steeds weer een stapje hoger”, vertelt commandant Gert-Jan van der Meij.

,,Het is altijd weer puzzelen om alles voor elkaar te krijgen. Niet alleen de groep op zicht, maar ook alles eromheen. We zijn ook veel dank verschuldigd aan onze sponsor, waarvan het paard ook meeloopt in ons meertal. Ze heeft deze Hippiade bijvoorbeeld de huur van de boxen gesponsord, zodat de paarden lekker koel op stal konden staan.”