Angelique Hoorn vijfde met nieuwe troef Tygo

Angelique Hoorn vijfde met nieuwe troef Tygo

18 oktober 2009 18:42 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ODENSE – Angelique Hoorn lijkt in de KWPN goedgekeurde dekhengst Tygo een nieuwe ster te hebben gevonden. De amazone uit Wanneperveen nam de donkerbruine hengst mee naar het Deense Odense en legde daar beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs.

Slechts vier combinaties plaatsten zich voor de barrage, die gewonnen werd door de Zweedse ruiter Rolf-Göran Bengtsson met Casall la Silla, die daarmee een thuisoverwinning van de Deense Tina Lund met A-Dur R blokkeerde. Hoorn was van de vierfouters de snelste. Nathalie van der Mei uit Makkinga, die afgelopen zomer haar topper Heechhiems Springtime door verkoop kwijtraakte, had uit dezelfde stoeterij ook Heechhiems Tersina in opleiding. Met dat paard maakte Van der mei net als Hoorn ook één springfoutje, maar was iets langzamer, waardoor zij als zevende eindigde.

Stegen.net | KNHS