archief
contact
+31 6 53239630

Anky van Grunsven pakt in Lyon tweede WB-zege

LYON – Anky van Grunsven heeft vrijdagavond ook de tweede wedstrijd gewonnen van het nieuwe seizoen van de wereldbeker. De amazone uit Erp zegevierde met Salinero in de kür op muziek met een score van 82.000%. De combinatie won ook de donderdag verreden Grand Prix. Van Grunsven staat na haar twee zeges uiteraard bovenaan in de tussenstand van de wereldbeker.

Tijdens het binnenkomen voor haar rit in de kür ontstond in één van de hoeken iets lawaai, waardoor er enige spanning bij Salinero ontstond. ,,We begonnen goed, maar toen in de draf Salinero die hoek moest binnenrijden ontstond de spanning opnieuw en ging het daar niet helemaal lekker. Ook tijdens de proef was er af en toe even sprake van een opbouw van spanning bij mijn paard, maar die kon ik steeds weer heel gemakkelijk laten wegvloeien. Even terug kijkend naar Odense vond ik dat mijn kür daar technisch iets beter was dan nu, maar we kregen nu wel meer punten”, aldus Anky van Grunsven.

Anky van Grunsven is het winterseizoen prima begonnen met Salinero.
Anky van Grunsven is het winterseizoen prima begonnen met Salinero.

Teleurstellend

Op donderdag begon de wedstrijd voor Edward Gal uit Harskamp, die Sisther de Jeu aan de start wilde brengen, zeer teleurstellend. De KWPN merrie, die dezelfde vader heeft als Gal’s topper Moorlands Totilas, beet zich kort voor ze de ring binnen moesten rijden voor de Grand Prix even op de lip, waardoor er een klein wondje ontstond dat iets begon te bloeden. Het bloeden was snel gestelpt en Gal mocht van de officials ook de ring binnenrijden, maar besloot toch deze wedstrijd aan zijn neus voorbij te laten gaan. ,,Het bloeden was opgehouden, maar dan rijd je de piste binnen en dan zou het opnieuw iets kunnen gaan bloeden en dan wordt je alsnog de ring uitgestuurd. Dat risico wilde ik niet aangaan”, aldus Gal. Daardoor plaatsten Gal en Sisther de Jeu zich ook niet voor de Kür die vrijdagavond op het programma stond.

Hans Peter Minderhoud reed op donderdagavond met Exquis Escapado een slechte Grand Prix. ,,In het begin ging het nog wel, maar tijdens de stap werd Escapado gespannen en werd het echt een mislukte wedstrijd. Toen ik de ring uitreed was ik ontevreden, en niet zo’n klein beetje!”,aldus Minderhoud, die naar zijn eigen mening wel een hele goede kür reed. Op dat onderdeel werd de ruiter uit Harskamp vierde. ,,In de Kür was Exquis Escapado drie klassen beter dan in de Grand Prix. Alle onderdelen liepen heel goed en we bleven zonder fouten. Vooral de galop ging perfect. Het enige dat tegenviel waren de punten. Drie klassen beter rijden dan in de Grand Prix en amper meer punten krijgen? Dat is jammer. Misschien dat de jury onbewust toch de verrichtingen van de eerste wedstrijd meeneemt in de beoordeling van de tweede”, aldus Minderhoud, die wel een fraai bronzen beeld in ontvangst mocht nemen die als ereprijs beschikbaar was gesteld voor de meest sympathieke ruiter van het concours.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel