Marinka Kobesen verrast in Luttenberg

Marinka Kobesen verrast in Luttenberg

28 oktober 2009 10:45 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

LUTTENBERG – Marinka Kobesen heeft tijdens de finale van de dressuurwedstrijd om Het Gouden IJzer voor een flinke verrassing gezorgd. De 20-jarige amazone uit Exloo won deze finale dankzij een ijzersterke L-proef met haar paard Furstin. Dat ze ooit zo ver met het paard zou komen had niemand gedacht.

De Drentse amazone rekende in de finale met 14 concurrenten af, waaronder een aantal sterke combinaties in de zwaarste klasse. En dat allemaal met de zevenjarige merrie Furstin, die eigenlijk al was afgeschreven. ,,Toen ik dit paard van een paar kennissen kreeg, was er geen land mee te bezeilen”, weet Kobesen nog goed. Anderhalf jaar lang stond het zielige dier in een box. Te bang om een stap in de buitenwereld te zetten. ,,Die kennissen van mij, die wisten dat ze aan mij een goede hadden. Ik ben goed met lastige paarden.”

Met veel liefde, toewijding, hulp en vooral erg veel geduld wist Kobesen de ten dode opgeschreven Furstin om te dopen in een juweeltje. ,,Het had niet veel gescheeld of dit paard was bij de slager beland”, bevestigt moeder Margriet. Vol trots nam haar dochter dan ook het Gouden IJzer, dat traditiegetrouw aan de winnaar van de Luttenbergse dressuurwedstrijd wordt uitgereikt, in ontvangst.

Kobesen ging naar Luttenberg zonder verwachtingen, maar zag pardoes dat haar puntentotaal van 66,67 procent in de vijfde proef bleef staan. Vrij opmerkelijk, omdat het meestal een combinatie uit de Z-rubriek is die met de winst aan de haal gaat. Jarmilla Peterson uit Wedde zodoende onttroond. Zij werd dit jaar tweede met haar paard Woody.

Stegen.net | GPD