Annemiek Vincourt grijpt Drentse dressuurtitel

Annemiek Vincourt grijpt Drentse dressuurtitel

14 februari 2010 11:35 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

EMMEN – Annemiek Vincourt eiste zaterdagavond in het hippisch centrum Emmen de Drentse titel in de Z2 op. Ze pakte de titel met haar eigen fokproduct Kansas (v. Krack C).

Annemiek Vincourt geniet van de prijsuitreiking met Kansas. ©Steven Stegen

De amazone uit Veeningen had haar handen vol aan dit getalenteerde paard. De bruine ruin gedroeg zich nogal ‘spooky’ en het kostte de ervaren amazone nogal wat moeite om haar paard door de baan te krijgen. ,,Kansas is op vierjarige leeftijd heel ziek geweest. Hij moest geopereerd worden en is een jaar uit de roulatie geweest. Hij mist daardoor gewoon de wedstrijdervaring. Echt, ik ben heel blij met deze titel.”

Annemiek Vincourt won in Emmen zowel de verplichte proef als de kür op muziek en kwam tot een eindscore van 63,94%. Susanna Wiersma eindigde met Ustinov als tweede met 63,10%. In de Z1 ging de Drentse titel naar Paulien Alberts uit Emmen, die met Untouchable een gedegen en vrijwel foutloze proef neerzette. Alberts heeft Untouchable vanwege een aantal blessures nog maar weinig uit kunnen brengen.

In de klasse M was Floor Vos de onbetwiste superster. De 21-jarige amazone uit Valthe behaalde zowel de titel in de M1 als de M2. Voor Floor Vos een mooie opsteker, die ze na een vervelende periode ook wel kon gebruiken. De jonge amazone had de opgaande lijn flink te pakken met Tornaxs, maar toen ontstond er een conflict met de eigenaar van dat paard, dat uiteindelijk voor de rechter eindigde. Die bepaalde dat de partijen toch verder met elkaar moeten. ,,Ik rijd Tornaxs dus nog steeds, maar het geeft geen voldoening”, aldus Floor Vos. Ze is begin dit jaar voor zichzelf begonnen en heeft nu een aantal stallen tot haar beschikking bij Rij mar an in Schoonoord. Daar traint ze in alle rust een aantal jonge paarden.

Floor Vos won de M1 met Winona (v. OO Seven) met een royale voorsprong op Simone Bouwens met Zonneglans. In de M2 was ze de beste met Weejee (v. Son de Niro). Een verklaring voor het behalen van de beide titels kon Floor niet geven. ,,Maar ik kan wel zeggen dat ik heel fanatiek train!” En over trainen gesproken, Floor moet het tegenwoordig zonder haar instructrice AnneKee Oostra stellen, want die maakt met haar man Frans een wereldreis.

Uitslagen

Drents kampioenschap dressuur Emmen, 13 februari 2010

Z2: 1. Annemiek Vincourt, Kansas C, 63,94%; 2. Susanna Wiersma, Ustinov, 63,10%; 3. Laura Zwart, Wish, 62,76%
Z1: 1. Paulien Alberts, Untouchable, 63,53%; 2. Francis Turkensteen, Witchell, 62,50%; 3. Laura Zwart, Octanorm Zombra, 61,76%
M2: Floor Vos, Weejee, 62,83%; 2. Margret Rocks, Wycliff, 61,67%; 3. Anne Lamberts, Urane, 60,67%
M1: 1. Floor Vos, Winona, 64,17%; 2. Simone Bouwens, Zonneglans, 61,83%; 3. Hilde Venekamp, Royal Fresco, 60,00%
L2: 1. Marit Reusien, Sibe van de Brinkhof, 69,00%; 2. Emily Prinsen, Zolimeta, 69,00%; 3. Banjamin Bakker, Abolutely Fabulous, 68,83%
L1: 1. Marieke Kalk, Zazcha Dulee, 69,67%; 2. Arjette Arkema, Amaury, 66,67%; 3. Marinka Kobesen, Akk Zyra, 66,00%

Stegen.net