Ruime zege voor Edward Gal en Totilas

Ruime zege voor Edward Gal en Totilas

25 oktober 2009 01:00 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

ASSEN – Edward Gal was zaterdag oppermachtig in de Grand Prix bij het NIC in Assen. De dressuurruiter was met zijn toppaard Moorlands Totilas veruit de sterkste. Zijn score was 81,702 procent, ondanks kleine foutjes aan het einde van de proef. Christa Laarakkers eindigde met Ovation als tweede: 70,426 procent. Hans Peter Minderhoud moest met Tango IPS genoegen nemen met de derde plek: 68,658 procent.

Naast dit drietal kwalificeerde ook Marlies van Baalen, die met BMC Phoebe vierde werd (68,511 procent), zich voor de kür op muziek van zondag. Bij de “Toppers van het Noorden” had Truusje Smeding uit Vries een uitstekende dag. Met Puccini werd ze eerste (65.980 %) bij de nationale Z2 deelnemers en derde met Strauss (61.765 %). Tussen de twee klasseringen van Smeding in kwam Jarmilla Peterson met Don Chello op de tweede plaats met 63.333 %.

Angelique Hoorn in actie met Tinette. ©Roos Meertens

Angelique Hoorn in actie met Tinette. ©Roos Meertens

Gert Jan Bruggink won de Canon Prijs, een wedstrijd op tijd. In een feilloos gereden parcours dook Bruggink met Acodetto meer dan drie seconden onder de tijd van Wout Jan van der Schans, die tot dan toe leidde. Angelique Hoorn schreef het twee fasen parcours 1.45 op haar naam. De amazone uit Wanneperveen deed dat met de negenjarige merrie Tinette. Michael Greeve uit De Schiphorst werd tweede met Ronaldo.

Stegen.net

Deel dit bericht