Topscore voor Edward Gal op slotavond NIC Assen

Topscore voor Edward Gal op slotavond NIC Assen

26 oktober 2009 00:07 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

ASSEN – Het dressuurgala dat het NIC Assen zondagavond afsloot was een schot in de roos. Bomvolle tribunes en een razend enthousiast publiek kenmerkten het einde van de eerste editie van het NIC in de Drentse hoofdstad.

Adelinde Cornelissen toonde haar Parzival weer eens aan het thuispubliek. ©Roos Meertens

Adelinde Cornelissen toonde haar Parzival weer eens aan het thuispubliek. ©Roos Meertens

Hoewel het publiek op de banken ging na een demonstratie van haar succesvolle EK kür op muziek door Adelinde Cornelissen met Parzival, was er ook nog sprake van officiële wedstrijden. Daarin was een bijzondere hoofdrol weggelegd voor Edward Gal. Met zijn toppaard Moorlands Totilas.
Tijdens de dressuur Grand Prix kür bleek ook in Assen dat de Europees kampioen er momenteel met kop en schouders bovenuit steekt. Een daverend applaus was zijn deel en een staande ovatie werd hem gegeven bij het verlaten van de ring.

Edward Gal met Totilas in de NIC-piste. ©Roos Meertens

Edward Gal met Totilas in de NIC-piste. ©Roos Meertens

Gal kreeg een ongekend hoge waardering voor zijn uitvoering namelijk 90.083 procent. De hoogste jurywaardering van 90.4 en de laagste 88.5. Daar stak de 76.250 procent van Hans Peter Minderhoud met Tango IPS schril bij af, hoewel ook hij een prima uitvoering had.
In de Toppers van het Noorden zegevierde Truusje Smeding uit Vries in de kür voor Z2 combinaties. Met Puccini scoorde ze 71.667 procent. Een intermediare I kür leverde winst op voor Peter Minderhoud met Freebird Ucelli.

Voor Adelinde Cornelissen was het een mooie ervaring om haar topper Parzival weer eens in het Noorden te rijden. ,,Normaal doe ik met hem liever geen clinics, omdat daar toch wel meer risico’s aan kleven, maar voor het NIC heb ik een uitzondering gemaakt.”

Stegen.net

Deel dit bericht