Eric van der Vleuten sluit Londen af met tweede plaats

Share
  • 22 december 2009 10:04

door: redactie, 22 december 2009 10:04

LONDEN | STEGEN.NET
Eric van der Vleuten heeft het concours in Olympia in Londen uitstekend afgesloten. De ruiter uit Mierlo werd maandagavond tweede in de Grote Prijs met VDL Groep Tomboy, nadat hij eerder als de wereldbeker in Londen won.

Eric van der Vleuten in aktie met VDL Groep Tomboy.

Eric van der Vleuten in aktie met VDL Groep Tomboy.

Van der Vleuten bleef in de barrage met Tomboy foutloos, maar zijn tijd van 36,02 seconden was net iets te langzaam om de Ier Cian O’Connor met Rancorrado van de zege af te houden. O’Connor liet eveneens alle hindernissen staan en zette een tijd neer van 35,49 seconden. Van der Vleuten kreeg voor zijn prestatie 9000 pond (ruim 10.000 euro) mee.

Van der Vleuten won zondag al de wereldbekerwedstrijd in Londen. Toen bleef hij O’Connor voor. De Fransman Kevin Staut eindigde maandag met Le Prestige als derde.

Staut maakte één springfout en had daardoor weinig aan zijn rappe rondgang in 33,89 seconden. Albert Zoer bleef met Sam net buiten de barrage. Hij eindigde door één springfout als achtste. Marc Houtzager bleef met Tamino op de tiende plaats steken.