Bart Lips zegeviert op Pony Indoor Wierden

Share
  • 29 december 2009 23:27

door: redactie, 29 december 2009 23:27

WIERDEN – Bart Lips en Gerco bewaarden het beste voor het laatst. Op de voorgaande dagen van Pony Indoor Wierden International was er steeds wel iets mis gegaan in de combinatie van paard en ruiter. De ene keer een ruiterfoutje, de andere keer een missertje van het paard, dan weer een pechgevalletje. Maar op de slotdag klopte dinsdag alles bij Bart Lips en zijn achtjarige bruine ruin. Als eerste van de zes deelnemers in de barrage bleef de ruiter uit Biest-Houtakker bij Tilburg foutloos in de strijd om de Nijwa Rijssen Grand Prix en naar later bleek als enige.

Bart Lips tijdens de prijsuitreiking. ©Hippischtwente.nl

Bart Lips tijdens de prijsuitreiking. ©Hippischtwente.nl

Het verre familielid van bondscoach Martin Lips van de eventingruiters liet zich niet van de wijs brengen, toen hij na een pauze als eerste de arena binnen mocht voor de beslissende omloop. De 15-jarige Brabander zocht secuur de korte route en hield de lei keurig schoon. ,,Hij pakte heel lekker aan”, complimenteerde Lips zijn viervoeter, die ‘toevallig’ dezelfde naam heeft als een topruiter uit Tubbergen. De New Forest-pony verraste zijn baasje met diens eerste triomf in een Grote Prijs.

Bart Lips deed al wel ervaring op binnen het Rabo Talentenplan, maar een plaatsje in een van de kaderteams van de aan de kant toekijkende Sven Harmsen heeft hij nog niet. De keuzeheer uit Lonneker zal hem nu op zijn minst in de gaten houden met het oog op het Europees kampioenschap van volgend jaar in Engeland. ,,Zou mooi zijn”, vindt Lips, ,,als Sven me goed genoeg vindt.”

Bart Lips heeft de smaak in elk geval te pakken. ,,Geweldig”, vond hij zijn primeur in Wierden. ,,Het liefst wil ik later ook bij de paarden goed meedoen. Meerijden met wedstrijden voor de Wereldbeker en zo, dat zou prachtig zijn.”

De finale draaide uiteindelijk uit op een Nederlands onderonsje. Vronie van de Rijt eindigde met Fostgymana van het Trichelhof als tweede voor Amber Fijen met Romantico RAG en Jens van Grunsven met Indorado. Vijfde en zesde werden Niels Knape met Powergirl en de Belgische TicTac du Hazard die beiden twee balken uit de lepels zagen vallen.

Stegen.net