archief
contact
+31 6 53239630

Sterk begin voor Sander Geerink bij Indoor Wierden

♘ Wierden De 42e editie van Indoor Wierden is voor de fami­lie Geerink uitste­kend van start gegaan. Sander Geerink won woens­dag­avond de 1.40m PS Nederland BV Prijs en zijn jonge­re broer Vincent werd vijf­de in een inter­na­ti­o­naal gezelschap. 
Sander Geerink won met Donner Ik de eerste 1.40-rubriek bij Indoor Wierden.

♘ Wierden De 42e editie van Indoor Wierden is voor de fami­lie Geerink uitste­kend van start gegaan. Sander Geerink won woens­dag­avond de 1.40m PS Nederland BV Prijs en zijn jonge­re broer Vincent werd vijf­de in een inter­na­ti­o­naal gezelschap.

Daarmee is Sander is op herha­ling, want in 2016 open­de hij het concours ook al met een over­win­ning. „Alleen bleef het er daar toen bij en hoop ik nu op nog wat mooie resul­ta­ten”, lacht de ruiter uit Gelselaar.

Sander Geerink won met Donner Ik de eerste 1.40-rubriek bij Indoor Wierden.
Sander Geerink won met Donner Ik de eerste 1.40-rubriek bij Indoor Wierden.
Indoor Wierden | Fototrailer

De top tien met maar liefst zeven verschil­len­de nati­o­na­li­tei­ten, waar­on­der ruiters uit Japan en Finland, tekent het inter­na­ti­o­na­le spring­ge­weld dat naar Indoor Wierden is afge­reisd. De Belg Thierry Goffinet werd twee­de, voor de Brit Jonathan Dixon en de Ier Cameron Hanley. „Toch heb ik voor m’n gevoel niet heel snel gere­den. Ik heb een gruwe­lijk snel paard­je. Ik had steeds de eerste afstand en pakte een paar keer een korte bocht. Dat was het. Niks geks gedaan, maar ik wist wel dat we kans maak­ten. Donderdagavond rijd ik hem in de 1.45m ranking proef en zater­dag­avond in de Grote Prijs.”

‘Beetje opge­ge­ven’

Sander Geerink’s troef heet Donner Ik (v. Deauville van T&L), in eigen­dom van zijn nieu­we (Nederlandse) spon­sor SF Equestrian, die ook Bart Bles voor­ziet van inter­na­ti­o­na­le spring­paar­den. De nieu­we samen­wer­king kwam als geroe­pen. De laat­ste inter­na­ti­o­na­le wedstrijd met meer­de­re paar­den dateer­de voor Sander Geerink al van begin dit jaar. „En toen brak er een ande­re tijd aan. Ik verkocht mijn vier Grand Prix-paar­den Robinson, Bentley, Enorm en Something Special in één maand tijd. Toen die weg waren, had ik er niet heel veel schik aan om inter­na­ti­o­naal te rijden. Ja, ik ben nog wel met één paard in Geesteren geweest, omdat dat dicht­bij is. Maar ik had het een beet­je opge­ge­ven. Normaal komt er altijd wel iets nieuws, alleen duur­de het nu wat langer. Maar sinds ander­hal­ve maand ben ik weer aan het rijden. Een mooie kans!”

Niet voor verkoop

Op stal staan nu drie paar­den van SF Equestrian. „De bedoe­ling is om zover moge­lijk te komen. Dat is de ambi­tie van de eige­naar. Bart heeft er een nieuw paard bij en voor mij kocht hij Expert, die door Sanne Thijssen is gere­den. Die heb ik niet mee naar Wierden. Grand Canyon wel, die rijd ik in de Medium Tour fina­le. Weet je wat ook fijn is? Dat deze paar­den niet verkocht hoeft te worden. Als hande­laar word ik toch wel een beet­je zenuw­ach­tig als er een goed bod komt op mijn paard, maar dat hoeft niet meer.”

Geerink kijkt uit naar komen­de dagen. „Ik ben sowie­so blij dat ik hier weer rijd. Een mooi en harstik­ke gezel­lig concours waar natuur­lijk ook nog eens de fami­lie van m’n vrien­din woont en waar we veel beken­den zien. Ik heb wel wat met Indoor Wierden. Ga er altijd met plezier rijden.”

In de Aan de Stegge Bouwbedrijf Goor Prijs op 1.35m niveau was er een Nederlandse top zes. Siebe Kramer op Donnafugata (v. Ginus) ging voor­op, gevolgd door Gerben Morsink met Rapidash (v.Chaqui Z) en Emiel Richter op Sundance (v. Padinus).

Indoor Wierden vervolgt op donder­dag met zes spring­ru­brie­ken, waar­on­der de 1.45m Stal Sander Geerink Prijs op 1.45m niveau om 20.00 uur. Hoogtepunten op vrij­dag zijn onder ande­re de fina­le van de Medium Tour en Puissance sprin­gen met tussen­door optre­dens van de Amsterdamse volks­zan­ger Peter Beense. Het concours sluit op zater­dag af met vijf rubrie­ken, waar­on­der de klei­ne Grote Prijs en de 1.45m Nijwa Groep Grand Prix of Wierden.
♘ Stegen.net | Persbericht
gerelateerde berichten
Total
2
Share