archief
contact
+31 6 53239630

Rio: Tim Lips 20e bij even­ting na fou­ten in dres­suur­proef van Bayro

RIO DE JANEIRO — Tim Lips is 20e na de de dres­suur even­ting bij de Olympische spe­len. De 30-jarige Brabander kreeg van de jury voor zijn proef met Bayro 46,0 straf­pun­ten. Hij staat net voor Alice Naber-Lozeman met Peter Parker. 
Tim Lips staat 20e na de dressuur, het eerste onderdeel van eventing.

Rio de Janeiro | STEGEN.NET | KNHS

Tim Lips is 20e na de de dres­suur even­ting bij de Olympische spe­len. De 30-jarige Brabander kreeg van de jury voor zijn proef met Bayro 46,0 straf­pun­ten. Hij staat net voor Alice Naber-Lozeman met Peter Parker (46,2).
Tim Lips staat 20e na de dressuur, het eerste onderdeel van eventing.
Tim Lips staat 20e na de dres­suur, het eer­ste onder­deel van eventing.

Lips was ver­baasd over de twee fou­ten die zijn paard maakte tij­dens de galop. Bayro sprong over in de ver­keerde galop. „Heel onge­brui­ke­lijk voor hem, maar ik wil geen excu­ses zoe­ken. Ik wilde risi­co­vol rij­den om te sco­ren. Als ik op safe rijd, haal ik ook 46.”

Gematigd tevre­den
Alice Naber was gema­tigd tevre­den over haar ver­rich­ting zon­dag. „Ik had gehoopt op betere pun­ten, maar dit is rea­lis­tisch. We had­den natuur­lijk wat fouten.”

Merel Blom (Rumour Has It) werd met 54,4 slechts 53e. Theo van de Vendel (Zindane) kon geen bij­drage leve­ren voor het lan­den­klas­se­ment. Zijn score van 65,7 werd geschrapt. In de team­wed­strijd staat Nederland op de elfde plaats met 146,6. Duitsland (122,0) leidt vóór Frankrijk (122,2) en Australië (126,4).

Favoriet
William Fox-Pitt begint maan­dag op de rug van Chilli Mourning voor­als­nog als titel­fa­vo­riet aan de cross coun­try. Hij heeft een kleine voor­sprong op de Australiër Christopher Burton en de Fransman Mathieu Lemoine. Het hip­pisch eve­ne­ment voor all­roun­ders wordt dins­dag afge­slo­ten met een klas­siek springconcours.

 • Uitslag onder­deel dres­suur (indi­vi­du­eel):
  1. William Fox-Pitt (GBR) – Chilli Morning — 37.00 strafpunten
  2. Christopher Burton (AUS) – Santano II — 37.60 strafpunten
  3. Mathieu Lemoine (FRA) – Bart L — 39.20 strafpunten
  20. Tim Lips (Breda) – Bayro — 46.00 strafpunten
  21. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) – Peter Parker — 46.20 strafpunten
  53. Merel Blom (Breukelen) — Rumour has It — 54.40 strafpunten
  64. Theo van de Vendel (Ederveen) – Zindane — 65.70 strafpunten
gerelateerde berichten
Total
1
Share