Rio: Tim Lips 20e bij eventing na fouten in dressuurproef van Bayro

 • 8 augustus 2016 12:38
door: redactie, 8 augustus 2016 12:38

Rio de Janeiro | STEGEN.NET | KNHS

Tim Lips is 20e na de de dressuur eventing bij de Olympische spelen. De 30-jarige Brabander kreeg van de jury voor zijn proef met Bayro 46,0 strafpunten. Hij staat net voor Alice Naber-Lozeman met Peter Parker (46,2).
Tim Lips staat 20e na de dressuur, het eerste onderdeel van eventing.

Tim Lips staat 20e na de dressuur, het eerste onderdeel van eventing.

Lips was verbaasd over de twee fouten die zijn paard maakte tijdens de galop. Bayro sprong over in de verkeerde galop. ,,Heel ongebruikelijk voor hem, maar ik wil geen excuses zoeken. Ik wilde risicovol rijden om te scoren. Als ik op safe rijd, haal ik ook 46.”

Gematigd tevreden
Alice Naber was gematigd tevreden over haar verrichting zondag. ,,Ik had gehoopt op betere punten, maar dit is realistisch. We hadden natuurlijk wat fouten.”

Merel Blom (Rumour Has It) werd met 54,4 slechts 53e. Theo van de Vendel (Zindane) kon geen bijdrage leveren voor het landenklassement. Zijn score van 65,7 werd geschrapt. In de teamwedstrijd staat Nederland op de elfde plaats met 146,6. Duitsland (122,0) leidt vóór Frankrijk (122,2) en Australië (126,4).

Favoriet
William Fox-Pitt begint maandag op de rug van Chilli Mourning vooralsnog als titelfavoriet aan de cross country. Hij heeft een kleine voorsprong op de Australiër Christopher Burton en de Fransman Mathieu Lemoine. Het hippisch evenement voor allrounders wordt dinsdag afgesloten met een klassiek springconcours.

 • Uitslag onderdeel dressuur (individueel):
  1. William Fox-Pitt (GBR) – Chilli Morning – 37.00 strafpunten
  2. Christopher Burton (AUS) – Santano II – 37.60 strafpunten
  3. Mathieu Lemoine (FRA) – Bart L – 39.20 strafpunten
  20. Tim Lips (Breda) – Bayro – 46.00 strafpunten
  21. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) – Peter Parker – 46.20 strafpunten
  53. Merel Blom (Breukelen) – Rumour has It – 54.40 strafpunten
  64. Theo van de Vendel (Ederveen) – Zindane – 65.70 strafpunten