Indoor Veendam hoopt op jubileum in thuishaven

Share
  • 7 december 2009 16:58

door: redactie, 7 december 2009 16:58

Zuidbroek | STEGEN.NET

Zondag 27 december gaat de 48e editie van Indoor Veendam van start in de Eurohal Van der Valk in Zuidbroek. De accommodatie biedt al weer heel wat jaartjes onderdak aan het twaalfdaagse paardensportevenement. Toch is het niet uitgesloten dat Indoor Veendam eenmalig terugkeert naar Veendam, waar het evenement tientallen jaren in de Sorghvliethal werd gehouden.

Met dit opmerkelijke nieuws kwam voorzitter Aaldert de Vrieze maandag tijdens een persconferentie. ,,Wij als bestuur zien het wel zitten om de 50e editie in Veendam te verrijden. We hebben daar ook al eens met het gemeentebestuur over gesproken”, aldus de voorzitter van de Stichting Ruitersport Noord-Nederland. Hij zei er wel bij dat er op dit moment in Veendam geen geschikte accommodatie voor handen is. Voor de goede orde: het zou gaan om een eenmalige terugkeer naar de Parkstad.

Mariët van Zuijlen, Mieke Timmermans, Aaldert de Vrieze, Suzanne Tepper en Yvonne van Dijk (vlnr) tijdens de persconferentie.

Mariët van Zuijlen, Mieke Timmermans, Aaldert de Vrieze, Suzanne Tepper en Yvonne van Dijk (vlnr) tijdens de persconferentie.

Voor de 48e editie, van 27 tot en met 30 december en vervolgens van 2 tot en met 9 januari, staat alles weer op de rails. “We zijn extra vroeg begonnen met de voorbereidingen, omdat we wisten dat we er harder aan zouden moeten trekken. Al snel bleken de sponsors opnieuw bereid om ons te steunen”, vertelde De Vrieze.

Het twaalfdaagse evenement zit nu al weer bomvol. ,,We zouden wel twee weken dressuurwedstrijden kunnen houden, zo groot is de belangstelling. We hebben dus moeten loten. Daarom zijn we nu bezig om te kijken of we volgend jaar, in samenwerking met maneges in het Noorden, tot een voorselectie kunnen komen.”

Het is nog onduidelijk welke buitenlandse ruiters naar Zuidbroek zullen komen. ,,Dat komt omdat de inschrijving nog niet is gesloten. We hebben acht landen uitnodigingen gestuurd”, zei penningmeester Mieke Timmermans. Wel is bekend dat tal van Nederlandse topruiters naar Zuidbroek komen. Het gaat om de Olympische ruiters Angelique Hoorn, Albert Zoer en Jeroen Dubbeldam. Verder komen Michael van der Vleuten, Jur Vrieling en de succesvolle Veendammer amazones Suzanne Tepper en Yvonne van Dijk aan de start.

Veel zin

De twee amazones hebben weer veel zin in het concours. ,,Ik kijk er echt naar uit. Zo’n thuiswedstrijd is toch iets bijzonders”, aldus Suzanne Tepper, die in oktober nog derde werd in de Grote Prijs in Wiener Neustadt. Op dat zelfde evenement maakte Yvonne van Dijk haar internationale debuut. Van Dijk is er op gebrand om in Zuidbroek goed voor de dag te komen. ,,Als beginnend ruiter is het erg moeilijk om op internationale wedstrijden te mogen starten. Dat wordt door de hippische sportbond en de bondscoach geregeld. De kansen die je krijgt moet je gewoon goed benutten.” Susanne Tepper: ,,Dat is best lastig. Als je nergens kunt rijden, dan kun je ook niet laten zien wat je in huis hebt. Daarom is een evenement als dit ook zo belangrijk.”

Meer info op de site van het concours

Stegen.net