Editie 51 van Indoor Veendam wordt een dag langer

Share
  • 26 november 2012 10:13

door: Steven Stegen, 26 november 2012 10:13

Zuidbroek | STEGEN.NET

De organisatie van Indoor Veendam maakt zich op voor de al weer 51e editie. Die wordt gehouden van 21 december tot en met 5 januari, in de vertrouwde Eurohal in Zuidbroek. Daarmee is het evenement een dag langer geworden.

De uitbreiding van het programma mag knap genoemd worden, in het licht van de economische situatie. Ook aan Indoor Veendam gaat de crisis niet voorbij, maar het concours mag al jaren rekenen op een trouwe groep sponsors, vrijwilligers en natuurlijk het publiek. Ook dit jaar is de organiserende stichting Ruitersport Noord-Nederland er weer in geslaagd een compleet en veelzijdig programma op te zetten.

Ook dit jaar zijn er weer mooie shows tijdens Indoor Veendam.
FOTO: Steven Stegen

Traditioneel is één dag bestemd voor de landelijke dressuurrubrieken klasse B t/m Z2. Evenals voorgaande jaren kwalificeren de beste combinaties van deze DCIVcompetitie zich voor deze wedstrijd. Voor deze competitie (DCIV: Dressuur Competitie Indoor Veendam) zijn inmiddels de eerste wedstrijden verreden. De categorie 1 dressuur (22 december) is uitgebreid met de midden tour en zware tour. Bij het springen staat de puissance opnieuw op het programma.

Ook dit jaar maakt Indoor Veendam deel uit van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. De hengstencompetitie is een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.