Matthijs van Asten wint met nieuwe troef Boomer

Share
  • 15 december 2009 16:53

door: redactie, 15 december 2009 16:53

HENGELO – Het was zondag de Van ’t Heike-dag in de paardensport. Even nadat geboren Weerseloër Jos Lansink de merrie Valentina van ’t Heike in Parijs naar de zege in de Grote Prijs had gestuurd, deed Matthijs van Asten uit het Limburgse IJsselstein hetzelfde in de Grote Prijs van Hengelo met de zoon van Valentina, Boomer van ‘t Heike.

Jochen Munsterhuis neemt een hindernis met Peanuts.

Jochen Munsterhuis neemt een hindernis met Peanuts.

Van Asten was met de achtjarige ruin in Hengelo de snelste foutloze combinatie in de barrage met elf starters. Daaronder ook vier regionale deelnemers. Willem Greve uit Haaksbergen moest van die vier, als derde starter, als eerste een goede tijd neerzetten. Daar slaagde hij perfect in, ware het niet dat de hengst Ukato met de voorbenen een balk op de laatste hindernis uit de lepels lichtte.

De volgende twee regionale combinaties, Jochen Munsterhuis met Munsterhuis Sportscars Peanuts en Pia-Luise Aufrecht met MCB Olivia, lieten wel alle hindernissen intact maar gingen niet snel genoeg rond om Matthijs van Asten van de eerste plek te verdringen. De laatste die nog een serieuze poging waagde, was de allerlaatste starter Peter Geerink. De routinier uit Gelselaar zette er vanaf het begin de sokken goed in met de schimmel Scotch en leek voor een geweldige apotheose te zorgen. Zijn tijd met 32,09 was snel zat maar op de allerlaatste hindernis was er alsnog een balk in het zand geploft.

Boomer van ‘t Heike’s fokker Karel Boonen was zelf in Hengelo aanwezig en zag zijn fokproduct winnen. ,,Ik denk dat beide paarden evenveel kwaliteiten hebben als springpaard, maar Boomer is denk ik net iets gemakkelijker te rijden”, aldus Boonen, die niet uitsluit dat dit paard binnenkort verkocht gaat worden. ,,We hebben ruim 100 paarden thuis en dat zijn er iets te veel”, aldus de trotse fokker.

Stegen.net | KNHS | GPD