Outsider Alberto Zorzi wint in Oslo eerste wereldbeker van dit seizoen

  • 16 oktober 2016 19:26
door: redactie, 16 oktober 2016 19:26

Oslo | STEGEN.NET

De Italiaanse outsider Alberto Zorzi schreef zondag verrassend de eerste wereldbeker van dit seizoen op zijn naam. Met zijn paard Fair Light van ‘t Heike bleef Zorzi in de barrage 19 tegenstanders voor.
Alberto Zorzi won de wereldbeker in Oslo met Fair Light van 't Heike. foto: FEI | Mette Sattrup

Alberto Zorzi won de wereldbeker in Oslo met Fair Light van ‘t Heike.
FOTO: FEI | Mette Sattrup

Harrie Smolders wist zich als enige Nederlander voor de barrage te plaatsen. In de ronde op tijd liep Smolders met Emerald N.O.P. tegen een springfout aan. Ondanks de snelle tijd zat er toch niet meer in dan de 13e plaats. Maikel van der Vleuten kreeg een balk in het basisparcours en werd met VDL Groep Arera C 23e. Leopold van Asten eindigde met eveneens een balk op plaats 24 met VDL Groep Beauty.

In de barrage bleven zeven combinaties foutloos, waarvan de Italiaan Alberto Zorzi dus de snelste was. Marcus Ehning was met Funky Fred goed voor de tweede tijd. De Belg Pieter Devos pakte met Dream of India Greenfield knap de derde plaats.