Aniek Poels de beste op Hippisch Hengelo

  • 11 december 2011 20:09
door: redactie, 11 december 2011 20:09

HENGELO
De Grote Prijs van Hippisch Hengelo is zondag, net als vorig jaar, gewonnen door Aniek Poels. De Limburgse amazone won het slotnummer van het twee sterren evenement met haar paard Baggio.

Aniek Poels

Aniek Poels, vorig jaar winaar in Hengelo met de onlangs verkochte merrie Asteria, reed nu met Baggio een foutloze barrage in 32.31 seconden. Daarmee troefde de amazone uit Swolgen Wouter Vos met Chelsea af. Vos kwam tot een tijd van 34.74. De derde plaats ging naar de Britse Louise Saywell met Winner.

De Twentse deelnemers konden voor eigen publiek geen potten breken. Chantal Regter onderstreepte weliswaar haar vorm door met de indrukwekkende schimmel Aragon vol voor de winst te gaan. Maar ze ging iets te hard naar de laatste hindernis waardoor ze vier strafpunten aan de broek kreeg en achtste werd.

Voor Wim Schröder was het na de eerste hindernis al over. Hij kwam met BMC Claire totaal niet uit en kreeg meteen een fout, moest de tweede hindernis daardoor ook laten lopen en was vervolgens de weg kwijt en eindigde als veertiende en laatste van de barrage.
[Stegen.net | GPD]