Rianne Visscher verrassende winnaar in klasse L

Share
  • 28 december 2009 23:43

door: redactie, 28 december 2009 23:43

Zuidbroek | STEGEN.NET

Voor de L-combinaties zit de 48e editie van Indoor Veendam in Zuidbroek er al weer op. Maandagavond werden zowel de kleine als grote finale verreden voor redelijk gevulde tribunes.

Rianne Visscher in actie met Vanine H. ©Steven Stegen

Rianne Visscher in actie met Vanine H. ©Steven Stegen

De kleine finale kende een spannende ontknoping, met 15 combinaties in de barrage. Het waren uiteindelijk de amazones die de dienst uitmaakten. Rianne Visscher eiste verrassend de overwinning op. De 15-jarige amazone uit Meeden reed met Vanine H een foutloos parcours in 42.45 seconden. Rianty Zwart uit Oostwold leek haar als laatste starter nog te kunnen bedreigen, maar Zwart kwam met Winieky negenhonderdste van een seconde te kort en werd tweede.

Rianne Visscher reed vervolgens vol trots de ereronde. ,,Nee, ik had hier echt niet op gerekend. Paardrijden is voor mij pure hobby en dan versla ik zomaar een aantal profs. Geweldig!”, aldus de leerlinge van Claus Beishuizen.

De later op de avond verreden L-finale kwam op naam van Daan van Geel met Zarajewo. Hij wist zijn vriendin Mareille Schröder met Zoe achter zich te laten. De 16-jarige Bert Renken pakte met Ultimo de derde plaats.

Stegen.net