Rianne Visscher met Galerno Gronings kampioen in ZZ-klasse

Share
  • 23 juli 2018 14:01

door: redactie, 23 juli 2018 14:01

blokjeGroningen | Stegen.net
Rianne Visscher kijkt terug op topprestaties bij het Gronings kampioenschap springen. In het Stadspark werd de amazone uit Meeden kampioen in het ZZ en ook nog eens reservekampioen in het Z, achter Maurice Stevens. Ella Huizinga werd kampioen in de klasse M.

Rianne Visscher en Galerno op weg naar de ZZ-titel van Groningen.
Arjen Schilperoord

De ZZ-klasse kende zeven deelnemers, die er een spannende strijd van wisten te maken. In de eerste omloop wist alleen Lynn Bulthuis foutloos te blijven met haar topper Dollard’s Cracker Jack. In de tweede ronde liep Bulthuis tegen een foutje aan, terwijl Rianne Visscher met zowel Galerno als Cudame P foutloos bleef, net als Minka Haverkamp met Germeta W.

Na de twee omlopen waren er dus vier combinaties met een totaal van 4 strafpunten en deze vier vochten het vervolgens uit in de barrage. Rianne Visscher was daarin de beste met Galerno (v. Baltic VDL) met een foutloze ronde in 30.58. Met haar andere paard Cudame P viel er een balk en werd Visscher vierde. Minka Haverkamp leverde een knappe prestatie door met Germeta W de reservetitel te pakken. Lynn Bulthuis eindigde als derde.

‘Het kon minder’
Rianne Visscher straalde na haar prachtige prestaties. ,,Het kon minder, ik heb niks te klagen. Alle paarden liepen fijn.” Visscher was nog nooit eerder kampioen. ,,Voorheen reed ik voor Drenthe, vandaar. Ik had zelfs nog nooit in het Stadspark gereden. Ik vond het een erg leuk kampioenschap, het was prima geregeld. Wel heet natuurlijk, maar ze hadden er alles aan gedaan om de bodem goed te houden, complimenten.”

In de klasse Z werd de strijd beslist zonder dat er een barrage nodig was. Maurice Stevens eiste de titel op met Gypsy d’Usanse (v. Namelus R) met een foutje in de eerste omloop en een foutloze tweede ronde. Rianne Visscher wist met Hollerno net geen barrage af te dwingen. Ze kreeg met als Stevens een fout in de eerste ronde, maar hoorde ook in de tweede omloop een balk op het gras vallen. Chantal Windstra werd derde met Foberlina.

In de klasse M eiste Ella Huizinga de titel op. In een rechtstreeks duel in de barrage verwees Huizinga met H.M. de Vos (v. Emilion) haar enige overgebleven concurrent René van der Heul naar de tweede plaats. Van der Heul was in de barrage ruim vier seconden langzamer met Fireball (v. Arezzo VDL).

Foto: Arjen Schilperoord Fotografie