Lisa Broekert en Rianne Visscher heersen in finales IICH Exloo

Share
  • 31 december 2022 14:20

door: redactie, 31 december 2022 14:20

📌 EXLOO – Lisa Broekert en Rianne Visscher zijn vrij¬≠dag¬≠avond bij het IICH Exloo ge¬≠huldigd als winnaars van res¬≠pectieve¬≠lijk de finales 1.35 en 1.30. Ook Hilde Veen¬≠stra kwam opnieuw sterk voor de dag.

Voor de beslissende barrage van de finale van het 1.35 kwamen slechts vier com­binaties opnieuw in actie in het sfeer­vol aangeklede Hippisch Centrum Exloo. Rianne Visscher plaatste zich zelfs met twee paarden voor de ronde op tijd.

Toch kon Visscher niet voorkomen dat de over­winning naar Lisa Broekert ging. De amazone uit De Wijk verscheen aan de start met haar top­paard I Am Elrite (v. Harley VDL). Met een fout­loze rit in 33.54 was de Drentse amazone net even sneller dan Rianne Visscher met Jaistannie (v. Biscayo). De amazone uit Meeden reed foutloos in 35.08.

Rianne Visscher krijgt de felicitaties van sponsor Gert Smit van Eemsned.
📸 Pieter Sorber | Eventphoto4you

Plaats drie was voor Hilde Veenstra. De amazone uit Drachtercompagnie zette met Gideon DLS (v. Corland) alles op alles en haar tijd was één honderdste sneller dan die van Broekert, maar de Friese combinatie kreeg onderweg een fout.

Met haar andere paard Fender PS pakte Rianne Visscher nog een mooie vierde plaats mee in deze finale 1.35. Visscher had op de slotdag van het eerste gedeelte van IICH Exloo niets te klagen. Eerder op de avond won ze de 1.30-finale met de merrie Karisty-H (coverfoto door Pieter Sorber). In de spannende barrage klopte Visscher Hilde Veenstra met haar succesvolle Charly Blue. Job Oldenziel, na drie zeges de grote favoriet, kon deze keer de hoge verwachtingen niet waarmaken met It’s Me.

📝 Stegen.net
📸 Pieter Sorber | Eventphoto4you.com