Tenten Jumping Mechelen bezwijken onder de sneeuw

Tenten Jumping Mechelen bezwijken onder de sneeuw

21 december 2009 10:31 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

MECHELEN – De Kerstjumping in Mechelen heeft een probleem: door de sneeuw is het grootste deel van de tenten die voor de stalling van de paarden zouden worden gebruikt ingestort. ,,Het is een ramp”, zegt Yolande Wauters van de organisatie.

Volgens Wauters ligt zo’n 80% van de stallingstenten plat. ,,Gelukkig zijn daarbij geen slachtoffers gevallen. De paarden stonden er ook nog niet in. De bedoeling is wel dat we de komende dagen alles in het werk zullen zetten om nieuwe tenten recht te zetten. Men heeft ons verzekerd dat het zou moeten lukken.”
 
Lucien Somers, verantwoordelijk voor de infrastructuur, is minder optimistisch. Met tranen in de ogen bekijkt hij de ravage. ,,We zitten even met de handen in het haar want wij krijgen dit nooit helemaal opgelost tegen het begin van ons event.” De Mechelse Jumping begint immers op 26 december. ,,De tentenleverancier Flandria Rent zal ons enkele nieuwe tenten bezorgen, maar doordat we zo krap met tijd zitten, krijgen we deze nooit opgeruimd tegen vrijdag. We zullen dus een deel van de parking moeten opofferen en onze indeling volledig aanpassen.”

Ook Dominique Cardon, verantwoordelijke Opbouw van Flandria Rent, kijkt verbijsterd naar de ravage. ,,Ik was hier om alles te bewaken”, zegt hij. ,,Plots hoorde ik een grote krak en zakte de tent als een kaartenhuisje in mekaar. Die tenten zijn voorzien op 10 cm sneeuw, dus de laag die er vandaag (zondag) nog bij kwam, was er teveel aan.”

Cardon vreest dat de tenten goed zijn voor de schroothoop. ,,Ik denk niet dat we nog veel gaan kunnen recupereren”, zegt hij. ,,Dit zal onze firma enkele 100 000-den euro’s kosten.”

De komende dagen zullen de overige tenten goed verwarmd worden. ,,Als de tenten vanbinnen verwarmd worden, schuift de sneeuw er af en vermijden we nog eens zulke problemen te hebben”, zegt Lucien. ,,Omdat er nog niemand aanwezig was, hadden we dit niet eerder gedaan. Tot de warmteblazers hier zijn, laten we de sneeuw met een hoogtewerker van de tenten halen.” De Mechelse Jumping gaat gewoon door zoals gepland en start op zaterdag 26 december.

Stegen.net | Belga