Gepensioneerde Salinero samen de wei in met voorganger Bonfire

Share
  • 16 maart 2013 18:51

door: redactie, 16 maart 2013 18:51

Voor een vol huis bij Indoor Brabant is Anky van Grunsven zaterdagmiddag voor de laatste keer met Salinero in de piste verschenen. Nog eenmaal reed ze in Den Bosch met haar legendarische paard de k√ľr, langs de kant ‘live’ begeleid door Wibi Soerjadi.

Salinero, met Anky, tijdens zijn laatste ereronde.

Salinero, met Anky, tijdens zijn laatste ereronde.

,,De laatste keer”, zei Van Grunsven, enigszins emotioneel. ,,Ik weet het, hij weet het.” De laatste wedstrijd van Salinero was vorig jaar bij de Olympische Spelen van Londen, waar met de equipe brons werd gehaald.

Van Grunsven werd met Salinero twee keer olympisch kampioene, behaalde een wereldtitel en won Europese kampioenschappen. De olympische titels stammen van 2004 en 2008.

Anky kust Salinero.

Anky kust Salinero.

De amazone vond dat haar paard een afscheid in Brabant verdiende. Na haar eerste olympische titel in 2000 volgde ze een vergelijkbaar scenario met haar toenmalige topper Bonfire. ,,Ze gaan nu samen bij mij in de wei lopen”, zei Van Grunsven. ,,Ik hoop dat ze dat nog heel lang doen.”

Van Grunsven meldde zelf nog wel terug te keren in de ring. ,,Ik ga door, maar zo’n k√ľr als vandaag met Salinero zal ik nooit meer rijden. Samen hebben we super mooie dingen meegemaakt. Ik ben daar trots op.”