Nynke Tilma vooraan bij competitie Vlagtwedde

  • 11 oktober 2010 12:48
door: redactie, 11 oktober 2010 12:48

VLAGTWEDDE – De eerste wedstrijd van de Dressuur Competitie Vlagtwedde (DCV) kreeg in de Z2 een spannende ontknoping. Nynke Tilma eiste met Polansky de overwinning op, maar haar voorsprong op Gronings kampioene Jarmilla Peterson was minimaal.

Manege De Wolverlei in Vlagtwedde.

Alle 16 combinaties in de Z2 gingen met een winstpunt naar huis. In de kop van het klassement waren de scores hoog. En dat terwijl veel combinaties bij dit eerste indoor toch weer even moesten wennen. Nynke Tilma zag haar optreden met Polansky beloond met 233 punten. Jarmilla Peterson kreeg met Don Chello 232 punten. Daarna volgde op korte afstand Annemarie Tiktak met Obias (231). Op de plaatsen vier en vijf stonden de zussen Agnes en Linda Oosterhof.

De Z1 werd met royale voorsprong voorsprong gewonnen door Natascha Veen met Wimbledon met een resultaat van 227. Op zeven punten achterstand eindigde Jarmilla Peterson als tweede met Woody. Grieteke Oldenburger stuurde Zamboni naar de derde plaats met 217.

Stegen.net