Nathalie van der Mei doorbreekt Twentse overheersing

Share
  • 8 januari 2010 21:07

door: redactie, 8 januari 2010 21:07

ZUIDBROEK – Dat Twenthe veel getalenteerde springruiters voortbrengt is al jaren bekend. Op de voorlaatste dag van het 48e Indoor Veendam waren ruiters uit die regio opnieuw succesvol. Sjaak Sleiderink uit Denekamp en Harrie Wiering uit Borne wonnen beiden een internationale rubriek. Nathalie van der Mei won vrijdag de 1.40-rubriek.

Nathalie van der Mei.

Voor de 17-jarige Sleiderink betekende het al de tweede overwinning. Hij won donderdag al het klassieke 1.30-parcours direct op tijd en vrijdag zegevierde hij opnieuw op deze hoogte in een wedstrijd met barrage. Sleiderink zette met Take It All de winnende tijd van 36.11. Folkert Kelderman uit Rinsumegeest eindigde als tweede. Suzanne Tepper uit Veendam werd verdienstelijk zevende met Whatever.

Harrie Wiering schreef vervolgens het klassiek 1.35 met barrage op zijn naam. Als voorlaatste starter in de wedstrijd verbeterde hij de tot dan toe snelste tijd, die op naam stond van Rob Eras met Collezione Cesaro Ernest. Ook de Nederlanders Angelique Hoorn (vijfde met Tinette) en Nathalie van der Mei (zevende met Evita Imhoff) presteerden sterk.

De hoofdrubriek van de vrijdag, een parcours met hindernissen van 1.40, werd gewonnen door Nathalie van der Mei. De amazone uit het Friese Makkinga bleek in de barrage niet te kloppen met haar paard Reinetella, een dochter van de hengst Lancelot.

Stegen.net