Van der Vleuten verder zonder Tomboy

  • 11 januari 2010 10:20
door: redactie, 11 januari 2010 10:20

MIERLO – Het toppaard van Eric van der Vleuten, VDL Groep Tomboy (Emilion x Ahorn), is afgelopen week verkocht aan Athina Onassis. ,,Natuurlijk heb ik sportieve aspiraties en had ik Tomboy graag willen blijven rijden, maar het was onverantwoord om nee te zeggen tegen dit bod. Ik houd niet van grootspraak, maar het was echt een miljoenenbod”, aldus Eric van der Vleuten.

Eric van der Vleuten in aktie met VDL Groep Tomboy.

Van der Vleuten gaat dankzij de goede prestaties die hij dit seizoen behaalde in de wereldbeker kwalificaties in Oslo (8ste), Helsinki (3de), Verona (4de) en Londen (1ste) fier aan de leiding in de West Europese league. ,,VDL Groep Tomboy (gefokt door B. van Leur uit Dedemsvaart) was voor de helft van mij en voor de helft van Wim van der Leegte, eigenaar van de VDL Groep. We hebben samen in goed overleg besloten dat we tot verkoop over zouden gaan, nadat er een miljoenenbedrag door Jan Tops namens Athina Onassis was geboden”, aldus Van der Vleuten, die na zijn zege in het Londense Olympia naar eigen zeggen tien telefoontjes per dag kreeg met de vraag of zijn topper niet te koop was.

Voor de Nederlandse springsport is de verkoop van VDL Groep Tomboy in de aanloop naar de wereldkampioenschappen eind deze zomer in het Amerikaanse Kentucky een gevoelige aderlating. Juist omdat de combinatie klaar leek om in het komende buitenseizoen topprestaties neer te gaan zetten. Eric van der Vleuten krijgt nu de beschikking over VDL Groep Kaid. Dit paard werd tot nu toe gereden door Leopold van Asten, die net als Van der Vleuten deel uitmaakt van het VDL Groep team. Van Asten won met dit paard het afgelopen jaar onder andere het tweede onderdeel van het Nederlands kampioenschap. ,,Kaid is geen Tomboy, maar heeft de nodige ervaring en ik denk dat ik in dit paard een heel goed bruikbare vervanger heb gevonden.”

Stegen.net | KNHS