Ruim 1200 combinaties naar Hondsrugse Ruiterdagen

Share
  • 17 februari 2010 21:25

door: redactie, 17 februari 2010 21:25

BRONNEGER – Manege De Rietweg in Bronneger staat weer aan de vooravond van de Hondsrugse Ruiterdagen. De editie 2010 wordt gehouden van woensdag 3 maart tot en met zondag 7 maart. Er is opnieuw veel aandacht voor jonge paarden en het barrièrespringen staat weer op het programma.

Tijdens het vijfdaagse evenement komen zo’n 1200 springcombinaties aan de start. Na het doorslaande succes van vorige jaren heeft de organisatie van de Hondsrugse Ruiterdagen dit jaar wederom besloten twee avonden te vullen met rubrieken “jonge KWPN paarden”. Op vrijdagavond 5 maart zullen de 4 en 5 jarige springbeloften die bij het KWPN geregistreerd staan, hun opwachting maken en op zaterdag 6 maart zullen de 4- en 5-jarige dressuurbeloften de strijd met elkaar aangaan. Beide avonden zullen vakkundige juryleden de verrichtingen van de combinaties becommentariëren en punten geven voor diverse onderdelen. Leuk bijkomend voordeel is dat de fokkers van de winnende paarden een zogenaamde fokkerspremie ontvangen!

Aansluitend aan de rubrieken voor 4- en 5-jarige springbeloften zal vrijdagavond 5 maart het spectaculaire onderdeel barrièrespringen op het programma staan. Zes steilsprongen achter elkaar geplaatst met oplopende hoogtes moeten worden overwonnen door de 15 combinaties die door de organisatie zijn uitgenodigd. Dit zijn veelal regionale ruiters die op het hoogste landelijke niveau uitkomen. De hoogtes van de hindernissen kunnen oplopen tot wel 2 meter! Ter afsluiting van deze avond zal een ruiterfeest worden georganiseerd.

Zaterdagavond 6 maart staat in het teken van de dressuur. Nadat de jonge dressuurbeloften hun kunnen hebben getoond, zullen een aantal Z2 dressuurcombinaties de strijd met elkaar aangaan in een kür op muziek. Normaal gezien wordt de kür op muziek beoordeeld door een gediplomeerde jury. Deze kuren zullen worden beoordeeld door het publiek, waardoor het een interactieve avond zal worden!

Het concours zal zondag 7 maart worden afgesloten met de klasse Z en ZZ en met de finales klasse ZZ tot en met L. Het volledige programma van de Hondsrugse Ruiterdagen kunt u vinden op www.manegebronneger.nl. De entree is alle dagen gratis.

Stegen.net