Home » Jur Vrieling op valreep toch naar Indoor Brabant
nieuws springen

Jur Vrieling op valreep toch naar Indoor Brabant

DEN BOSCH | STEGEN.NET | KNHS
Jur Vrieling mag op de valreep toch nog starten op Indoor Brabant. De ruiter uit Holwierde kreeg maandag een verlossend telefoontje. ,,Ik ben er dolgelukkig mee”, aldus Vrieling.

Jur Vrieling met VDL Emmerton (archief).
Jur Vrieling met VDL Emmerton (archief).
FOTO: ROOS MEERTENS

Eigenlijk is het startbewijs voor Vrieling meer dan terecht. ,,Ik heb in korte tijd heel goede prestaties neergezet. Ik won de Grote Prijzen van Vestfold en Roggel en zegevierden daarnaast in de wereldbeker wedstrijd die meetelt in de Oost-Europese league van Warschau. Normaal is het heel kort dag als je twee dagen van tevoren te horen krijgt op zo’n topwedstrijd van start te mogen gaan, maar ik denk dat ik een perfecte voorbereiding achter de rug heb om tijdens Indoor Brabant te pieken”, aldus Vrieling, die het afgelopen jaar als reserve fungeerde van het team dat deelnam aan de Europese Kampioenschappen in het Engelse Windsor.

Vijf sterren
Indoor Brabant, voor het eerst een vijf sterren wedstrijd, heeft een zeer sterk deelnemersveld. Dit vindt mede zijn oorzaak in het feit dat voor vele ruiters dit de laatste wedstrijd is waarin zij nog wereldbeker punten kunnen verdienen om zich voor de finale, medio april in Genève te plaatsen.

Voor Nederland komen nu 15 combinaties aan de start, waaronder de gebroeders Leopold en Mathijs van Asten en Eric van der Vleuten, die de kleuren van de VDL Groep zullen verdedigen en Jeroen Dubbeldam en Jurgen Stenfert, die BMC in de kijker willen rijden. Vincent Voorn is met Audi’s Alpapillon Armanie bezig met een gedegen en rustige opbouw. Gerco Schröder kan met zijn jonge toppers uit de Eurocommerce stal op Indoor Brabant bewijzen dat hij de aansluiting bij de top weer helemaal heeft gevonden. Marc Houtzager, Harrie Smolders en Leon Thijssen zullen van deze wedstrijd gebruiken om zich nadrukkelijk in de kijker te rijden van bondscoach Rob Ehrens, die met een sterke equipe naar het WK wil.

Datzelfde geldt voor Albert Zoer, die zijn topper Sam nu rust heeft gegeven, maar in zijn stal op zijn minst nog drie paarden heeft staan met veel potentie. In het kader van het Rabo Talentenplan kan de bondscoach een startplaats toekennen aan een jong talent en Ehrens heeft er voor gekozen om deze plek in te laten vullen door Michel Hendrix, die in de aanloop naar Indoor Brabant in een blakende vorm stak.

Op zondagavond neemt Piet Raijmakers sr. afscheid van de sport en Piet junior wil op Indoor Brabant door goede prestaties neer te zetten met de Van Schijndel paarden aantonen dat hij de fakkel van zijn vader kan overnemen. Henk van de Pol completeert het Nederlandse contingent.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net