Lotje Schoots KNHS-kampioen Z2-dressuur

Lotje Schoots KNHS-kampioen Z2-dressuur

13 maart 2010 21:54 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

WANROIJ – Lotje Schoots heeft zaterdagavond de KNHS-titel in de Z2 opgeëist. De amazone uit Abcoude won met Wonja Kh (v. Rhodium) zowel de verplichte proef als de afsluitende kür op muziek. Een jaar geleden werd deze combinatie nog Z1-kampioen tijdens het kampioenschap in Wanroij.

Lotje Schoots.

Sloots kwam in de Z2 tot een totaal over beide onderdelen van 69.24%. Daarmee troefde ze de nummer twee, Geert Jan Ratteland met Lewis, ruimschoots af (68.10%). De derde plaats ging naar Kim Schmid met Theodoor. Emmelie Scholtens nam met de hengst Westenwind de vierde plaats in, nadat ze in de verplichte proef nog als tweede was geëindigd.

De beste acht uit de reguliere proef gingen door naar de beslissende kür. Gronings kampioen Jarmilla Peterson eindigde met Don Chello op de elfde plaats. ,,Er had nog meer in gezeten”, aldus Peterson. ,,Maar de bruine schrok van iets en probeerde zich toen om te keren. Dat was jammer, want voor mijn gevoel had ik anders de finale kunnen halen.” Drents kampioen Annemiek Vincourt werd met Kansas C 17e. In de Z1 ging de titel naar de 35-jarige Carolien Reverdink uit Warnsveld met The Ritz R&B met een totaal van 66.76%

Een trotse M1-kampioene Callista Leeuwerke. ©Roland Hitze

In de M2 ging de titel naar Wila Salm met Zazou (v. San Remo). Jarmilla Peterson eindigde in deze klasse knap op de vierde plaats met de nu wat kijkerige Woody. Callista Leeuwerke werd kampioene in de klasse M1. Met de zesjarige Zhivago (v. Londonderry) haalde de 29-jarige dressuuramazone uit Winschoten met een totaal van 67,83% gemiddeld de beste score.

Stegen.net

Deel dit bericht