archief
contact
+31 6 53239630

Lotje Schoots wint Z1, Truusje Smeding tweede

WANROIJ – Lotje Schoots uit Abcoude is zaterdag Z1-kampioen geworden tijdens de KNHS-kampioenschappen dressuur. De amazone van de Zaanse ruiters haalde de titel met Wonja (v. Rhodium). De Drentse amazone Truusje Smeding werd reservekampioen met Strauss (v. Krack C). Natascha Veen domineerde in de M-rubrieken. De amazone uit Bellingwedde won zowel de M1 als de M2.

Truusje Smeding met Strauss.
Truusje Smeding met Strauss.

Schoots won de titel overtuigend, want ze won beide proeven. Truusje Smeding stond na het eerste onderdeel op de zesde plaats, maar ze vocht zich in het tweede onderdeel fraai omhoog. Gronings kampioen Monique Peutz stond in het eerste onderdeel op de derde plaats. In het eindklassement werd Peutz uiteindelijk achtste. De L2 is gewonnen door Marleen Glorie met HC Egmond met Zipero (v. San Remo). De Groningse Liesbeth Slootweg pakte met Zinfandel de vierde plaats.

Natascha Veen

Natascha Veen uit Bellingwolde greep de titel in de klasse M1. Met de zesjarige Woezel (v. Cabochon) won ze met een percentage van 68,50% de Verkeersschool Blom Prijs. De tweede plaats was voor Rianne van Dulst-De Lange. Met Wicket (v. San Remo) reed de dressuuramazone uit Ermelo een proef die gewaardeerd werd met 68,33%. Jeroen de Bree kwam uit voor de Bosruiters uit het Utrechtse Driebergen. Met de schimmelruin Winnetou scoorde de 23-jarige ruiter exact 68%, goed voor een derde plaats in het eindklassement.

Zaterdagavond schreef Natascha Veen opnieuw een rubriek op haar naam. De 37-jarige amazone won ook de M2, nu in het zadel van Wardanda (v. Welt Hit II). De combinatie kreeg een waardering van 68,83%. Reservekampioen werd José van Haaren van de Brabantse rijvereniging De Drie Beerzen uit Oost West Middelbeers. Met haar paard Domino van ’t Heike (v. Ferro) haalde de amazone een score van 68,67% in de Subli Prijs. Annemiek Buizer uit Nieuwerkerk aan de IJssel werd derde met Be Fair (v. Donnerschlag) en een score van 67,83%.

NHP

Uitslag Z2:

1. Kim Vugts (Haaren) – Pik Noir – 66.64%
2. Maxime Osse (Heinkenszand) – Navarro – 66.59%
3. Loes Corsel (Coevorden) – Ramazotti – 65.16%

Uitslag Z1:

1. Lotje Schoots (Abcoude) – Wonja K.H) – 63.92%
2. Truusje Smeding (Vries) – Strauss – 62.84%
3. Marije de Lange (Hellevoetsluis) – Valencio D – 63.04%

Uitslag M2:

1. Natascha Veen (Bellingwolde) – Wardana – 68.83%
2. José van Haaren (Oost West Middelbeers.  – Domino van ‘t Heike – 68.67%
3. Annemieke Buizer (Nieuwerkerk a/d IJssel) – Be Fair – 67.83%

Uitslag M1:

1. Natascha Veen (Bellingwolde) – Woezel – 68.50%
2. Rianne van Dulst-de Lange (Ermelo) – Wicket – 68.33%
3. Jeroen de Bree (De Bilt) – Winnetou – 68.00%

Uitslag L2:

1. Marleen Glorie (Bergen NH) – Zipero – 68.50%
2. Minke van der Linden (Reek) – Zinedine – 67.33%
3. Annabel Rootveld (Wierden) – Zalzatime – 66.83%

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share