Schoots en Krooswijk bovenaan in Assen

Share
  • 30 maart 2009 20:13

door: redactie, 30 maart 2009 20:13

ASSEN – Young rider Lotje Schoots heeft zondag de vierde competitiewedstrijd van de KNHS-CHIO Cup overtuigend op haar naam geschreven. Met Torricelli (v. Florestan) werd de dressuuramazone uit Abcoude met 69,21% eerste. Ook de tweede plaats ging met een score van 68,55% naar Schoots, ditmaal met haar troef Reine B (v. Rubinstein), die ze bij de Sunrise Stables in Assen voor het eerst sinds het EK in Portugal 2008 weer uitbracht.

Lotje Schoots staat met deze prestatie op de vijfde plaats in het tussenklassement van de dressuurcompetitie en reageerde enthousiast op haar verrichtingen in Assen. ,,Floris (Torricelli) kwam al als vijfde combinatie aan de start. Hij liep super en was mooi geconcentreerd, eigenlijk liep hij gewoon heel goed! Één keer ging er één wissel minder mooi in de serie om de drie, maar dat was een fout van mezelf.”

Tijdens een voorgaande KNHS-CHIO Cup kwam Schoots aan start met Popeye. Bij de Sunrise Stables zadelde de amazone als tweede paard haar topper Reine B. ,,Reine B is sinds het EK 2008 niet meer op wedstrijd geweest. Ze heeft echt even vakantie gehad en dat heeft haar zichtbaar goed gedaan.”

Diederik van Silfout behaalde bij de young riders (16 t/m 21 jaar) de derde plaats met het talentvolle paard Tristan (v. Now or Never M) en een score 68,29%. De dressuurruiter uit Lunteren behaalde ook een ex aequo klassering op de vierde plaats. Met de pas zevenjarige Vorst D (v. Hors la Loi II) scoorde Van Silfhout een percentage van 67,24%. Floor Vos verdiende dezelfde score met Tornaxs (v. Cabochon).

Angela Krooswijk won bij de junioren met BMC Roman Nature. ©Roos Meertens

Angela Krooswijk won bij de junioren met BMC Roman Nature. ©Roos Meertens

Bij de junioren (14 t/m 18 jaar) ging de winst overtuigend naar de kersverse KNHS-kampioene Angela Krooswijk met BMC Roman Nature (v. Rohdiamant). De combinatie van Dressuurstal van Baalen behaalde 69,59%. De tweede prijs in deze klasse ging naar twee amazones. Zowel Michelle van Lanen met Incredible (v. Voltaire) als Brigit van der Drift met Twister (v. Havidoff) behaalden 67,97%. De volgende wedstrijd in het kader van de KNHS-CHIO Cup wordt verreden op 25 april bij Hippisch Centrum Hulten.

Lichte tour

Michelle van Lanen won in Assen de Prix St. Georges. Met haar paard Incredible (v. Voltaire) nam ze met een score van 67.11% duidelijk afstand van de concurrentie. Merel Peper stuurde Flayrah (v. Michelangelo) naar de tweede plaats (64.61%). Daarna volgden Alex van Silfhout met Urchin en Annekee Oostra met Paladijn.

In de ZZ-zwaar gingen de overwinningen naar Daniëlle van Mierlo met Ucento (v. Metall) met 66.29% en Patricia Inpijn met Broere Karmijn (v. Damiro) met een score van 58.57%. Ook in ZZ-Licht zegevierde Daniëlle van Mierlo, nu met Ferrero (v. Kennedy).

NHP | KNHS