Nederlandse springruiters sterk in Bremen

Share
  • 7 maart 2010 19:13

door: redactie, 7 maart 2010 19:13

BREMEN – De Nederlandse springruiters hebben het goed gedaan tijdens de German Classics van het afgelopen weekend. In het hoofdnummer van deze wedstrijd op zondagmiddag, De Grote Prijs van de Senaat van de vrije Hanzestad Bremen, legde Gert-Jan Bruggink uit Weerselo met Primeval Wings beslag op de achtste plek. Deze wedstrijd, die direct op tijd werd verreden, werd gewonnen door Katharina Offel met de KWPN’er Uno.

Jeroen Dubbeldam eindigde met BMC Van Grunsven Whisper op de 14e plaats.

Even later op deze zondagmiddag wist Gerco Schröder uit Tubbergen met één van de laatste aanwisten van zijn stal, Eurocommerce Top Secret, zich te plaatsen voor de barrage van een 1.50 m. wedstrijd met barrage. Een pittige wedstrijd, want van de ruim dertig starters wist naast Schröder alleen de Duitser Jörg Peper met Classico foutloos te blijven. Peper, die deze schimmel van Corrado uit een moeder van Libero H zelf fokte en opleidde, was in die barrage net even sneller dan Schröder, die in Eurocommerce Top Secret opnieuw een zeer getalenteerd paard heeft weten te verwerven. Maar liefst tien combinaties kwamen met een enkele springfout aan de eindstreep en daaronder ook Michael Greeve (De Wijk) met Uncle Berry, die als negende eindigde.

Eerder tijdens het weekeinde had Bruggink met Andrea een 1.50 m. wedstrijd op zijn naam gebracht die met een winning round werd verreden. Op zaterdagavond legde Ben Schröder in een 1.50 m. wedstrijd beslag op de zevende plaats met de goedgekeurde KWPN dekhengst BMC Unaniem. Op zaterdag werd ook een teamwedstrijd verreden en daarin eindigde het tweede Nederlandse kwartet als tweede. Dit kwartet bestond uit Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings, Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Whisper en Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS. Houtzager noteerde een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. De vierde ruiter, Gerco Schröder, liep met Eurocommerce Baltimore tegen drie springfouten aan, waardoor zijn resultaat werd geschrapt.

Duitsland won met 0 strafpunten voor Nederland II, terwijl het geheel uit amazones bestaande team derde werd. Eén van de leden van dat team was Nathalie van der Mei (Makkinga) met Heechhiem’s Tersina.

In Bremen stonden ook dressuurrubrieken uitgeschreven. Ulla Salzgeber maakte daarbij een mooie rentree. Met haar elfjarige vosruin ‘Herzi’, oftewel Herzruf’s Erbe, won de Duitse amazone de kür op muziek met een score van 77,950%. Salzgeber’s paard raakte vorig jaar in Aken geblesseerd. De tweede plaats in Bremen was voor de Poolse Katarzyna Milczarek.

Stegen.net | KNHS | FN-press