Jur Vrieling pakt met VDL Bubalu mooie derde plaats in Bremen

Share
  • 3 maart 2013 18:57

door: redactie, 3 maart 2013 18:57

Het hoofdnummer van internationale springconcours in Bremen is het Championat van Bremen. Een wedstrijd die over twee dagen wordt verreden. Op zaterdag staat er een teamwedstrijd op het programma, waarvan ook een individueel klassement wordt opgemaakt en op zondag wordt er een wedstrijd verreden, de Grote Priis van de Hansestadt Bremen, waarin de chronometer de beslissing brengt. Daarna volgt dan nog een barrage tussen de combinaties die dubbel foutloos zijn om de winnaar te bepalen van het Championat van Bremen. Jur Vrieling bleef in de teamwedstrijd op zaterdag met VDL Bubalu foutloos, maar liep in de wedstrijd op zondag met de goedgekeurde KWPN hengst tegen één springfout aan. Daardoor eindigde hij als derde.

Jur Vrieling op VDL Bubalu. (archief).

Jur Vrieling op VDL Bubalu. (archief).

,,Ik was een beetje overmoedig op zondag, want ik wilde persé bij de eerste drie rijden in de Grote Prijs, omdat ik dan op zeker het Championat von Bremen gewonnen had. Dat was voor mij echter niet genoeg, want ik had de rit van Hans-Thorben Rüder met Orlanda gezien en dacht die tijd te kunnen verbeteren. Maar zoals zo vaak: als je het onderste uit de kan wilt hebben krijg je de deksel op de neus en als je mijn neus bekijkt dan kun je zien dat dit deksel er al vaak op terecht is gekomen. We liepen tegen een springfout aan, waardoor ik nu als negende eindigde in de Grote Prijs en als derde in de eindstand van het Championat. Echt een kwestie van net even te veel risico nemen en dan met lege handen staan”, aldus Vrieling.

In de Grote Prijs ging de zege naar Hans-Thorben Rüder, voor de Deen Sören Pedersen met Tailormade Esperaza de Rebel. Vincent Voorn eindigde met Clintash als vierde. De Belgische ruiter Jan Vinckier bleef met Emilie de Diamant As als enige van het gehele deelnemersveld tweemaal foutloos en zegevierde daardoor in het Championat von Bremen, voor de Duitser Lars Nieberg met Leonie W. Nieberg noteerde in de teamwedstrijd een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Gert-Jan Bruggink (De Lutte), die in de teamwedstrijd ook foutloos bleef met Primeval Dejavu, noteerde in het springparcours op zondag één springfout in een iets langzamere tijd, waardoor hij als zevende eindigde in de eindstand van het Chapionat.

In de teamwedstrijd ging de overwinning naar Duitsland I voor het Belgische team, terwijl een louter uit dames bestaande equipe – met daarin ook Suzanne Tepper (Veedam) met Westminster VDL – als derde eindigde, voor het Nederlandse ruiter kwartet dat naast Vrieling en Bruggink bestond uit Albert Zoer (Echten) met Wollie Bollie en Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met Utascha SFN.