archief
contact
+31 6 53239630

Bijrol voor Nederlanders in Bremen

BREMEN – In de Grote Prijs van Bremen ging de zege naar de Zweedse ruiter Rolf-Göran Bengtsson met Quintero la Silla. De individuele zilveren medaillewinnaar van Hong Kong was samen met de Britse Ellen Whitaker foutloos gebleven over beide manches, maar had een snellere tijd gerealiseerd. Whitaker bereed de KWPN gefokte Ocolado (v. Habsburg).

Rolf-Göran Bengtsson.
Rolf-Göran Bengtsson.

De Duitse ruiter Philipp Weishaupt legde met Souvenir beslag op de derde plek. Beste Nederlander werd Harrie Smolders uit Hooge Mierde met Exquis Oliver Q. Zij eindigden op de tiende plaats. Ben Schröder uit Tubbergen, net hersteld van een blessure, stuurde BMC Eurocommerce Miami naar de 15de plek. De wedstrijd voor teams werd gewonnen door de Duitse ploeg. Het was de eerste Duitse zege onder de nieuwe bondscoach Otto Becker. Nederland werd vijfde.

In Bremen werd ook dressuur gereden en in de Grand Prix Spécial kwam voor Nederland Marlies van Baalen uit Brakel aan de start met BMC Ojay. Zij scoorde 65.875% en werd daarmee zesde. De Spécial werd gewonnen door de Duiter Hubertus Schmidt met Larina, die voor zijn rit beoordeeld werd met 68.708%.

KNHS | DPA

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel