archief
contact
+31 6 53239630

Sanne Welling wint eerste Piet Oldenburger Trofee

Prijsuitreiking Piet Oldenburger Trofee

TOLBERT — Het was dit jaar een bijzon­de­re tuig­paar­den­avond, zater­dag bij Indoor Tolbert. Aan het eind van de avond werd name­lijk gestre­den om de Piet Oldenburger Trofee, een wissel­be­ker die is genoemd naar de in decem­ber over­le­den voor­zit­ter van de orga­ni­se­ren­de Stichting Indoor Tolbert. Het was Sanne Welling uit Niebert die deze bokaal voor een jaar in de prij­zen­kast mag zetten. 

De strijd om het klei­nood ging tussen de winnaars van zeven rubrie­ken, waar­door Friese paar­den en tuig­paar­den kwamen tege­lijk in de ring kwamen. Een spec­ta­cu­lai­re afslui­ting van de avond. Sanne Welling reed Wieke (v. Manno) en zij kwam als best rijden­de combi­na­tie uit de bus.

Prijsuitreiking Piet Oldenburger Trofee
Sanne Welling ontvangt de Piet Oldenburger Trofee uit handen van Fokkelien Oldenburger.

Piet Oldenburger was vele jaren de drij­ven­de kracht achter de tuig­paar­den­avond van indoor Tolbert, waar hij tien jaar in het bestuur zat. De laat­ste vier jaar bekleed­de Oldenburger de func­tie van voor­zit­ter. De Piet Oldenburger Trofee, een prach­tig bron­zen beeld­je van een paard, werd uitge­reikt door zijn doch­ter Fokkelien Oldenburger.

De tuig­paar­den­avond in de Hedde Jan Cazemiermanege in Tolbert werd uitste­kend bezocht en voor de volle tribu­nes deden de rijders hun uiter­ste best. Bijzonder fraai was de rubriek twee­span­nen van het Friese ras. Drie twee­span­nen stre­den hier om de eerste plaats. Die ging uitein­de­lijk naar het span Ruben / Wobke met rijder en eige­naar Sjerp de Jong uit Witmarsum. Succes was er ook voor Klaas de Jong uit Tolbert. In de rubriek Tuigpaarden Grote Limiet zege­vier­de hij met zijn paard Wantij (v. Marvel). De Jong was zo blij dat hij bijna uit de kar viel. „Het is prach­tig om te winnen voor eigen publiek”, zo liet de man uit Tolbert met een blij gezicht weten.

Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
0
Share