archief
contact
+31 6 53239630
Prijsuitreiking Piet Oldenburger Trofee

Sanne Welling wint eerste Piet Oldenburger Trofee

TOLBERT – Het was dit jaar een bijzondere tuigpaardenavond, zaterdag bij Indoor Tolbert. Aan het eind van de avond werd namelijk gestreden om de Piet Oldenburger Trofee, een wisselbeker die is genoemd naar de in december overleden voorzitter van de organiserende Stichting Indoor Tolbert. Het was Sanne Welling uit Niebert die deze bokaal voor een jaar in de prijzenkast mag zetten.

De strijd om het kleinood ging tussen de winnaars van zeven rubrieken, waardoor Friese paarden en tuigpaarden kwamen tegelijk in de ring kwamen. Een spectaculaire afsluiting van de avond. Sanne Welling reed Wieke (v. Manno) en zij kwam als best rijdende combinatie uit de bus.

Prijsuitreiking Piet Oldenburger Trofee
Sanne Welling ontvangt de Piet Oldenburger Trofee uit handen van Fokkelien Oldenburger.

Piet Oldenburger was vele jaren de drijvende kracht achter de tuigpaardenavond van indoor Tolbert, waar hij tien jaar in het bestuur zat. De laatste vier jaar bekleedde Oldenburger de functie van voorzitter. De Piet Oldenburger Trofee, een prachtig bronzen beeldje van een paard, werd uitgereikt door zijn dochter Fokkelien Oldenburger.

De tuigpaardenavond in de Hedde Jan Cazemiermanege in Tolbert werd uitstekend bezocht en voor de volle tribunes deden de rijders hun uiterste best. Bijzonder fraai was de rubriek tweespannen van het Friese ras. Drie tweespannen streden hier om de eerste plaats. Die ging uiteindelijk naar het span Ruben / Wobke met rijder en eigenaar Sjerp de Jong uit Witmarsum. Succes was er ook voor Klaas de Jong uit Tolbert. In de rubriek Tuigpaarden Grote Limiet zegevierde hij met zijn paard Wantij (v. Marvel). De Jong was zo blij dat hij bijna uit de kar viel. ,,Het is prachtig om te winnen voor eigen publiek”, zo liet de man uit Tolbert met een blij gezicht weten.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel