Eric van der Vleuten scoort in Birmingham

Share
  • 11 april 2010 22:27

door: redactie, 11 april 2010 22:27

BIRMINGHAM | STEGEN.NET
Eric van der Vleuten is in het Open Brits kampioenschap voor springruiters als derde geëindigd. De ruiter uit Mierlo behaalde deze derde plaats dankzij het constant goed presteren met drie paarden.

Met VDL Groep Kaid wist hij op zaterdagavond een wedstrijd met hindernissen van een hoogte van 1.50 m. die direct op tijd werd verreden winnend af te sluiten. Met VDL Groep Cannelina zette hij ook een goed resultaat neer op vrijdag, terwijl Van der Vleuten op zaterdagavond een beroep deed op VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro).

Eric van der Vleuten

Eric van der Vleuten

,,Ik had op zaterdagavond Robert Whitaker met USA Today (Heartbreaker x Capitol I) en Ellen Whitaker met Equimax Ocolado (Habsburg x Calavdos), voor me staan, waardoor drie KWPN fokproducten aan de leiding gingen in dit Open Brits kampioenschap”, vertelde Eric van der Vleuten. Hij vervolgt: ,,Ik kreeg in de eerste manche een foutje op de laatste hindernis, een hele hoge steilsprong, die door Utascha heel licht met het voorbeen werd getoucheerd. Zowel Ellen als haar neef Robert Whitaker bleven foutloos. In de tweede manche werden de hindernissen erg zwaar. Er stonden vijf steilsprongen in dat parcours, die allen een hoogte hadden van 1.65 m. Ik bleef foutloos net als Ellen Whitaker, die door een foutje van Robert haar neef voorbij ging. Ik bleef derde.”

Van de twintig starters in de eerste manche bleven er zeven foutloos en in de tweede manche vier van de acht. Slechts drie combinaties, waaronder de winnaar van het Open Brits kampioenschap voor springruiters Ellen Whitaker, slaagden er in om een dubbele foutloze rit te noteren.

Stegen.net | KNHS